Sinterklaas

Hij is weer langs geweest! Sinterklaas en een flinke hoeveelheid zwarte pieten. Ieder jaar gaat de sint langs het hotel Barbacan in Maspalomas om ook de Nederlandse kinderen daar te bezoeken. De sint is de moeilijkste niet, dus ieder jaar nodigt hij ook alle andere Nederlandse of deels Nederlandse kinderen uit om zijn verjaardag mee te vieren.

Zowel Alex als Alan waren braaf geweest dus ze kregen uit handen van de goedheiligman een kadotje. De buit bestond verder ook nog uit een paar flink grote tassen vol met pepernoten, dus zeer tevreden gingen we laat in de avond weer naar huis.

3 Jaar!

Alan wordt vandaag 3 jaar en dat is reden voor een heel groot feest. Voor Alan hebben we zelf een cadeau uit moeten zoeken, en dat is nog best een lastige klus gebleken. Als we kijken naar zijn gedrag en vooruitgang het afgelopen jaar kunnen we niets anders dan heel tevreden zijn. Op school doet hij zijn best, ook al gaat het af en toe nog wat moeizaam en heeft Alan moeite om echt mee te doen met de rest. Hij kijkt graag de aap uit de boom maar dat komt ook deels doordat hij van de klas de jongste is.

Thuis is het een fantastische jongen. Hij luistert goed, speelt graag met zijn grote broer, of zelfs alleen, en hij pikt dingen supersnel op. Het afgelopen jaar heeft hij in recordtijd geleerd om zonder luier de dag door te komen.

Als we bij Alan kijken naar de ‘big picture’ kunnen we niet anders dan super tevreden zijn. Hij toont een ontzettende vooruitgang ten opzichte van het vorige jaar, hij ontwikkeld zich goed, en hij is het zonnetje in huis.