Statistieken

Aantal afgelegde miles: van 10500 tot 19200 is bijna 9000 mile!
Gewicht: van 74 naar 68 is een afname van maar liefst 6 kilo!
Aantal landen: Mexico, USA en Canada
Aantal Bud en Miller biertjes: ontzettend veel
Overige bieren: Heineken, Gulden Draak, Duvel
Overige cocktails: Long Island Icetea, Margarita, White Russian, Sex on the Beach, vage roze substantie, …
Gratis drank: Veel!
Aantal keren echt extreem bezopen, zo erg dat zelfs een Australiër onder de indruk was: 1
Aantal keren dat ik ‘s ochtends vergeten was wat ik de avond ervoor allemaal gedaan had: 5
Aantal keren dat ik ‘s ochtends geconfronteerd werd met dames die refereerde aan de avond ervoor, en waarbij ik dacht, “wie zijn/is dat toch”: 2
Aantal keren dat mijn site down was: +/- 10
Aantal keren dat mijn site gehackt was: 1
Aantal malen dat ik mijn kilometerteller het maximum (qua snelheid) bereikte: 1 (was in de woestijn, dus daar kan het)
Geld gewonnen in Vegas: $40
Geld verloren in Vegas: $80
Geld gewonnen elders: $10 (ingezet: $2)
Aantal foto’s gemaakt: 5 rolletjes (wegwerp) en 1170 digitaal
Aantal McDonalds bezoeken: +/- 6
Aantal Burgerking bezoeken: +/- 1 (ja, echt!) (nieuwe angus dieet geproeft) (best lekker!)
Aantal Subway bezoeken: Veeel
Aantal Duitse au-pairs: 4
Aantal dagen Duits gesproken: 3
Aantal kaarten/pakjes verstuurd naar Nederland: 12 (ouders, rogier, cees, frank, herman, herman, fotos, fotos, fotos, fotos, fotos, posters, )
Aantal aanstootgevende kaarten: 1
Aantal verloren geraakte kaarten/pakjes: 4 (herman, herman, fotos, posters)
Aantal nog te arriveren (hoop ik) ivm post per boot: 1 (posters)
Plekken waar je ook Duits kon spreken: San Francisco
Plekken waar je gerust Nederlands kon spreken: Brice Canyon
Meest vage eenzijdige dialoog ooit: Dikke neger in Detroit
Aantal ramp vliegtuigen, die na de landing niet meer luchtwaardig waren: 33%
Aantal koffers zoek: 1
Aantal illegale waren meegesmokkeld naar Amerika: 0
Aantal illegale waren aangeboden in Amerika: Veeeeeeel!!! (waaronder hash brownies, paddo’s, XTC, heroïne, wied, veeeel wiet)
Aantal illegale waren genuttigd: 0
Aantal illegale waren die ik van plan men weer in nederland toch weer te gaan eten: :-)
Aantal manga boeken gekocht: 3
Aantal mensen ontmoet die geïnteresseerd waren in mijn manga boeken: Veel
Aantal keren aangesproken op rijgedrag: 1 (park ranger)
Aantal keren over computers geluld: 0 … ja echt NUL keer!!!! Alleen zijdelings een paar keer opgebiegd wat mijn oude beroep was, maar meer niet!!!

Weer thuis!! :-D

Jaaaa, ik ben er weer. Gisterochtend om iets over 4-en in de prille ochtend vertrokken, na een uurtje slaap. Eerst van San Francisco naar New York. Perfect verlopen vlucht behalve het einde… bij het taxiën naar de ‘slurf’ ramde de piloot een soort vrachtautootje, zodat een brok metaal precies in de linker motor vast kwam te zitten… Dat was dus een uurtje wachten.

Hierna van New York naar A’dam. Perfect verlopen vlucht. Totaal geen problemen met inchecken. Slechts 45 minuutjes vertraging bij de aankomst, en mijn tas kwijt :-(
Ach ja, ik ben blij dat ik er weer ben… Blijer zelfs dan ik zelf verwacht had. En mijn huis in perfect schone staat aangetroffen… Jep. mooi :-)

Foeter

Tsja, het lijkt erop dat dit voorlopig mijn laatste post is vanuit de US of A. Mijn pc thuis is het langzaam aan het begeven… maar toch ben ik blij dat ie het (met heel veel dank aan huis-aan-huis systeembeheerder frank!) zo lang heeft uitgehouden.

Tot september allemaal!

Gaap

Gister geregeld dat ik de rest van mijn tijd hier kan spenderen in het hostel waar ik zit. Ook een ov kaart aangeschaft voor een weekje, dus ik kan veilig de stad un-safe maken.

Vandaag ga ik denk ik een beetje rondhangen en de onderzeeër in de haven bekijken. De rest van de week weet ik nog niet, maar ik verwacht niet veel meer activiteit :-o (=gaap smiley)

Alcatraz

De tocht naar Alcatraz was wel okay. Het hele eiland wordt bevolkt door duizenden meeuwen, en is dus voorzien van een riante hoeveelheid vogelshit.

Ook vandaag mijn auto ingeleverd, en gemerkt dat ik een enorm zware hoeveelheid souvenirs heb aangeschaft in die twee maanden :-(

Fiets

Vandaag een fiets gehuurd, en gemerkt dat San Francisco inderdaad geen goeie stad is om te fietsen. Man, ik was helemaal verrot van die heuvels. Daarnaast smiddags een burrito gegeten, waar volgens mij twee maaltijden in opgerold zaten en vanavond een macy’s hamburger van ongeveer 1 kilo vleesch. :-r…

Cablecar

Jaahhaaaa, vandaag een coole tocht gemaakt in de cable car, het typische vervoersmiddel in San Francisco, waar echt alleen maar de toeristen gebruik van maken. Bij het beginpunt staat een lange rij toeristen, die stappen allemaal in totdat de hele kar vol is, en daarna rijdt de kar door SF en uiteindelijk stapt iedereen uit op het eindpunt.

Verder vandaag en gister mijn Duits verbetert. Met een groepje Germans en Austria’s gister in een of ander vaag donker park tot diep in de nacht zitten zuipen, en vandaag ook met ze opgetrokken. Ook al geregeld dat ze een keertje naar Nederland komen om cake te eten :-p.

Tour!

Gister een tour door San Francisco gedaan, en die tour was echt uber-cool. In een bussie die aan de binnenkant was voorzien van allerlei teksten, geschreven door de eerdere tour-gangers, en aan de buitenkant voorzien van een dikke laag roest zijn we door San Francisco gecruised. Na een uurtje of zo rijden dreigde een van de ramen uit de auto te vallen!

Na het bekeken van een aantal huizen van bekende mochten we een tijdje rondlopen, en gingen we op zoek naar het huis van ene Charles Mansen of zo, een serialkiller die volgens de gids in de buurt woonde. Maar helaas, iedereen aan wie we vroegen waar het was had nog nooit van die gast gehoord, of de mensen waren te stoned om de vraag te kunnen begrijpen.

Koud!!!!

Het is hier verrekt te koud! Aargh!

Ik had al van vele gehoord dat San Francisco lijkt op een Europesche stad, maar dat het ook qua temperatuur op Europa lijkt valt me toch een beetje tegen. Ik liep hier gewoon over straat in mijn korte broek, slippers en t-shirtje, en volgens mij keken zelfs de zwervers raar naar me.

Slim Jim

Goed, ik had mijn kar dus even fout geparkeerd, begint een of andere japanner tegen me te lullen, dat ik een stukkie naar achter moet, en dat dan alles goed is… Goed, ik rij mijn kar 2 meter naar achter, en ik denk “iedereen blij :-)”. Maar nee, ik pleur de deur dicht & op slot.

Ik niet blij.

Maar goed, ik loop dus naar de eerste de beste geüniformeerde persoon, en ik heb geluk. Deze persoon hoort mijn verhaal aan, stapt midden op de straat en stopt een grote vrachtwagen, en die gast kon mijn kar wel openen a $55. Die $55 zou ik weer terug kunnen krijgen van de triple a. Die gast pakt dus zijn slimjim, loopt maar mijn kar, poseert even voor een foto, en echt waar, 10 seconden later was mijn auto weer open!