De blauwe vogel, opgelost

Volendam aangepast!Dat is toch snel opgelost door de Blauwe vogel. Ze hadden mijn foto vanaf mijn site direct in hun pagina gekopieerd. Hierdoor verliep alle verkeer van deze foto vanaf mijn website. Zo kon ik zien dat deze maand al 3000 keer de betreffende foto was opgevraagd.

De oplossing is simpel. Kopieer de foto naar je eigen website en doe ermee wat je wil. Ik heb hier dan geen last van en in 99,9% van de gevallen kom ik er nooit achter. Enige risico is het portretrecht wat voor problemen kan zorgen, maar ik heb in dit specifieke geval geen problemen ermee dat ze mijn foto gebruiken. Na het sturen van een mailtje naar de blauwe vogel hadden ze zeer snel de zaak gecorrigeerd.

De blauwe vogel

De Blauwe vogel!Eindelijk breek ik door… maar hoe. Bij een Belgisch reisbureau hebben ze een nieuwe reis in de aanbieding. Van België naar Nederland en met de boot een cruise schip weer terug.

Erg leuk natuurlijk, maar wat blijkt, voor deze reis hebben ze her en der foto’s verzameld en op een van die foto’s sta ik! In Volendam! In Volendamse klederdracht! Met Kaas, Tulpen en een accordeon! Met een paar Tsjechen! Zo krijgt een typisch Nederlands bezoekje toch nog een internationaal tintje.

De Blauwe vogel - Het beste van Holland!Links het plaatje (klik voor de volledige versie) van de pagina van het Belgische reisbureau. Uiteraard is er ook de online versie. Mijn foto (het origineel: Kaas, tulpen en een accordeon) vind je helemaal onderaan de pagina.

48:42

Mijn marathon tijd was 48:42 voor de 10km. Op zich geen slechte tijd, maar bij nader inzien toch geen persoonlijk record. Volgend jaar iets sneller proberen te zijn. Volgens mij is een tijd onder de 45 minuten een goed doel om na te streven.

Update:
Nu ook met bewijs:
De start
De finish

Las Palmas Marathon (10km)

Ik heb me wederom ingeschreven om een gezonde 10 hard te lopen tijdens de Las Palmas Marathon. Dit keer hoop ik alle stappen goed te doorlopen. Twee jaar geleden was ik te laat met de inschrijving, en deed ik voor spek en bonen mee. Vorig jaar had ik wel betaald, maar was in niet goed op de hoogte van de vreemde constructie voor het ophalen van het nummer dus liep ik weer voor spek en bonen mee.

Dit jaar heb ik betaald, en heb ik in mijn agenda genoteerd dat ik een dag voor de race mijn nummer persoonlijk moet ophalen. Nu kijken of ik na drie jaar een beetje goede tijd kan neerzetten, theoretisch zou ik de 10km in een tijd rond de 50 minuten moeten kunnen lopen. Onder het uur moet me absoluut lukken.

Android update January

I am continuing with my Android game, and right now I have the main interface more or less ready. This means you can start and stop the app, start the game, modify the settings and view the high scores. What is missing is the actual game itself, the content of all the screens, and the method of uploading your personal high score to a website. Still a lot of work that needs to be done.

Dog!Here is another small part of the game. This girl is a little less important then the dog, but she also plays an important role in the game. If you are getting curious return in a month to find out more!

Burocontainer

Iedereen is het er over eens. Een helpdesk bellen voor een willekeurig probleem is een crime. In België hebben ze op een prachtige manier zoete wraak genomen.

Wikileaks – Het Vaticaan

Wikileaks!Wikileaks is een van de meest interessante nieuws sites van de laatste tijd. Helaas zijn een aantal artikelen flink out of date, maar leuk om te lezen is het zeker. Recent zijn er een aantal ‘cables‘ verschenen met verslagen over het vaticaan en de paus. Natuurlijk valt hier van alles te lezen wat iedereen al weet, zo blijkt dat het vaticaan heel veel invloed heeft over de wereld en dat ze actief bezig zijn deze invloed uit te breiden in Zuid America en Azie. Valt allemaal te verwachten, maar het meest vreemde van deze berichten is een grote omissie.

Zo wordt er bijna niet gerept over dalende hoeveelheid actieve katholieken en de stijgende hoeveelheid anders gelovende in Europa. Dit zou toch een uiterst verontrustende trend moeten zijn voor het Vaticaan, want Europa is van oudsher hun thuishaven. Het is een interesant tema waar ik me dit jaar wat verder in wil gaan verdiepen.

3 koningen

3 Koningen!Vandaag vieren we de aankomst van de 3 koningen (Melchor, Gaspar en Baltasar). Dit is het traditionele grote feest in Spanje, dat beetje bij beetje wordt vervangen door Kerstmis. Vergelijkbaar met Sinterklaas in Nederland die ook beetje bij beetje wordt vervangen door Kerstmis.

Drie kongingen vieren we dit jaar op een aparte manier. Iedereen koopt een kadootje en gooit deze op een grote hoop met kados. Hierna wordt geloot wie het eerste kado mag pakken. Deze kiest een willekeurig kado. Hierna wordt er weer geloot voor wie het volgende kado mag kiezen. Deze persoon mag dan kiezen uit een kado uit de hoop, of het kado van de vorige persoon. In dit laatste geval pakt hij dus het kado af van de vorige gelukkig, en mag deze een nieuw kado uitpakken.

Straks loop ik richting huis langs een ‘Chino’ om aldaar mijn kado te kopen, en dan kijken of het lot mij vanavond goed gezind is.

2011

Champagne!In Spanje eten we geen oliebollen en steken we ook geen vuurwerk af. Wel eten we twaalf druiven voor geluk en natuurlijk drinken we champagne.

2011 belooft een heel interessant jaar te worden. We kijken er naar uit en wensen iedereen een heel goed 2011!