Canon G7X

Canon g7x ii!Met twee kinderen moet je natuurlijk ook een goede camera hebben om zo af en toe hun jeugd vast te leggen. Leuk voor later en natuurlijk ook leuk voor nu. Ik ben al jaren Canon fan, dus mijn laatste aanschaf is wederom van hetzelfde merk. Dit keer is het echter niet zomaar een kleine camera, maar een iets professionelere versie. Deze camera heeft een iets grotere optische chip, met als voordeel dat ie ook met weinig licht een hele mooie foto maakt.

Wat ik trouwens later nog merkte is dat deze camera ook goed is om een vlog mee te maken. Een vlog is hetzelfde als dit blog (mijn website), maar dan in video. Misschien moet ik dat ook maar een keertje proberen. Wie wil er een filmpje van mij zien?

Antieke foto

Tijd en met name ook licht kunnen een foto aan de muur flink verkleuren. In de Emmastraat hangt zo’n foto van twee kleine Bergjes. Mijzelf en broer Bert die op het punt staan om te genieten van een lekkere verjaardagstaart. De foto heeft er alle schijn van dat het ooit een kleurenfoto is geweest, want er is nog wat kleur te ontdekken, maar echt veel soeps is het helaas niet meer.

Ik wilde de foto graag wat verbeteren want het was mij opgevallen dat de gefotografeerde kleine Bert ontzettend veel lijkt op onze eigen kleine Alan. Voor een goed vergelijk moet je natuurlijk wel een goede foto hebben.

Voor: Na:

Alex 6 jaar!

Alex jarig 6!6 jaar alweer, de tijd vliegt echt! Binnenkort moet Alex officieel naar school. Zijn eerste tand zit los, en nu dus ook zijn verjaardag. Alex zijn vriendjes zijn bijna allemaal op vakantie dus wilde hij graag met de wel aanwezige vriendje Miguel naar het museum Elder, gevolgt door een overheerlijke happy meal. Dat hebben we natuurlijk gedaan, en daarna was het flink feest met een flinke hoeveelheid kadotjes.

Peetoom en religie

The force!De officiële taak van een peetoom en peettante is om hun petekind te onderwijzen in het geloof. Ana en ik hebben onze lagere school tijd doorgebracht op een Katholieke school, maar toch is het geloof niet echt geïntegreerd in ons leven. Erger nog, het geloof speelt totaal geen rol meer. Toch hebben we Alex en Alan gedoopt. Deels voor de familie en deels omdat er een leuk feestje omheen gebouwd werd.

Bij de doop hoort een peetoom en een peettante, en in het geval van Alex heeft hij geluk. Zijn peetoom is Miguel en hij heeft zijn rol prachtig vormgegeven. Miguel heeft tijdens zijn laatste bezoek aan Alex de hele star wars sage toegelicht. Samen met een star wars spel zijn een flink deel van de films toegelicht. Je vraagt je dan natuurlijk af was dat met religie te maken heeft, maar dat zit wel snor.