Radar & Aan lager wal

Leiden - Brahmslaan!Mijn appartement in Leiden was onderdeel van een uitzending van TROS Radar.

Zoals wel vaker in de media zijn de zaken allemaal wat aangedikt. Ik heb ooit eens in de krant gestaan. Toen betrof het het lokale sufferdje waarin werd vermeld dat ik mijn kaak gebroken had door een aanrijding met een auto. In realiteit was ik inderdaad als fietser door een auto geschept, maar ik was er zonder kleerscheuren van af gekomen.

Bij TROS Radar wordt ook creatief met de waarheid omgegaan. Dit keer is er een undercover actie in mijn appartement gefilmd. Het programma wil aantonen dat de huurder kosten in rekening worden gebracht. Zelf geven ze aan dat het in rekening van kosten maar bij één partij mag gebeuren, en blijkbaar wordt er soms van twee walletjes gegeten. De huurder, of de verhuurder, moeten betalen maar zeker niet allebei.

Het grappige is dat de persoon die de huurder (mij) vertegenwoordigd in dit geval iemand is die ik niet ken. Toch weet hij het een en ander over mij te vertellen. Zo zou ik tot over mijn nek in de schulden zitten, ben ik gescheiden, en treft mij allerlei narigheid. Tsja.