Fotos La Gomera

La Gomera!
Het meest opvallende van La Gomera was de prachtige natuur die we aantroffen op het eiland. Oerbossen met Laurierbomen en over het hele eiland verspreid ontzettend veel wandel routes. In de bossen kon je af en toe goed de horizontale regen zien. Dit zijn wolken die laag over het pad hangen en waarin je de wind ziet bewegen. Hierdoor bewegen de mini waterdruppeltjes zich horizontaal en zelfs omhoog.

La Gomera - Terras!Heel veel bergen waren voorzien van ontzettend veel terrassen. Deze zijn door de oude Gomeranen aangelegd om allerlei planten te kunnen cultiveren. Ongetwijfeld is dit heel veel werk geweest. Nu nog zie je op sommige plekken bananenbomen, aardappelen of druiven staan, maar het overgrote deel wordt niet meer gebruikt. De lokale bevolking heeft namelijk gemerkt dat de toeristenindustrie veel winstgevender is dan met planten in de weer te zijn. Jammer voor de tradities, maar het levert wel mooie plaatjes op.

La Gomera - Orgel!De boottocht naar het eiland was net een rit in de achtbaan. Ik vond het hartstikke leuk maar Ana was minder blij met de overtocht. Voor de typische rotswant moest je eigenlijk ook de boot pakken voor het beste uitzicht, maar dit zat er na de eerdere bootervaring niet in. Gelukkig waren er over het hele eiland aardig wat van deze typische gevormde rotsen te vinden.

In mijn fotoalbum vind je een aantal fototjes van onze reis naar La Gomera.

La Gomera

Komend weekend gaan we er lekker een weekendje tussenuit en dit keer is ons reisdoel het eiland La Gomera. Een van de Canarische eilanden die nog ontbrak in mijn lijstje.
Canary Islands!

La Palma El Hierro La Gomera Tenerife Gran Canaria Fuerteventura Lanzarote
El Hierro! El Hierro
Fuerteventura! Fuerteventura
Gran Canaria! Gran Canaria
La Gomera! La Gomera
La Palma! La Palma
Lanzarote! Lanzarote
Tenerife! Tenerife

Het eiland is een beetje lastig te bereiken. Eerst moeten we met de boot naar Tenerife en vanaf Tenerife pakken we een volgende boot naar La Gomera. Gelukkig zijn de tijden waarop de boot vertrekt nog redelijk gunstig en omdat we geregistreerde Canariers zijn krijgen we 50% korting op de tickets.

La Gomera belooft een erg mooi reisdoel te worden. Ze hebben een flink stuk natuur, het Garajonay National Park. Ook is er een typische rotswand, Los Organos, die er uit ziet als een soort rots in orgelvorm.

In La Gomera hebben ze flink wat lekkernijen. Lokale kaas, geroosterde varken of geit, palmhoning en het is de plek waar men almogrote heeft uitgevonden!

Verder is het de enige plek ter wereld waar ze een aparte taal hebben ontwikkelt. Een fluittaal genaamd Silbo Gomero (Gomeraanse fluit). Al fluitend communiceert de locale bevolking over grote afstanden. Dit bleek de makkelijkste manier om snel informatie over de ravijnen te sturen. Uiteraard is mijn idee dan ook om op het eiland flink te fluiten. Mocht ik per abuis mezelf verkeert uitdrukken is er nog niks aan de hand, want de ontvanger van de ‘foute fluit’ is waarschijnlijk aan de andere kant van een ravijn.