Almogrote

Almogrote!Een vreemde tappa die ik af en toe in Gran Canaria tegenkom is Almogrote (Je spreekt het uit als: al-mo-grot-te ). Een erg lekker en origineel kaas smeersel voor op een toastje en erg makkelijk zelf te maken.

Je maakt een Almogrote met de volgende ingrediƫnten:

 • Een stukje oude kaas
 • Een klein tomaatje
 • Rode paprika poeder
 • Knoflookje
 • Een beetje olijfolie
 • De oude kaas moet bij voorkeur flink oude kaas zijn. Snij de oude kaas in kleine stukjes. Doe de kaas met de kleine tomaat, het paprika poeder, een knoflookje en de olijfolie in de mixer en mix het tot de tomaat en knoflook fijngehakt zijn. Het is extra lekker als er in het resultaat nog kleine stukjes kaas herkenbaar zijn. Niet te veel olie zodat de substantie min of meer smeerbaar wordt. Normaal gesproken maak je maar een klein beetje want de smaak is flink sterk en met een klein beetje heb je voldoende voor flink wat toastjes.

  Serveer de Almogrote met toast of brood en een lekker glas rode wijn voor het beste resultaat en een optimaal smaak genot!

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *