Naturalis

“Het waren een paar hele mooie dagen.”

Naturalis!Ik heb veel geleerd bij Naturalis de laatste paar jaar. Over de natuur, biologie, over geschiedenis, wetenschap en ook over mijn vak, informatica, apps en projectaanpak. Maar toch is het nu tijd om verder te kijken, en ik ga op zoek naar iets nieuws. Hopelijk wat dichter bij huis, in Spanje, maar ik ben flexibel, dus ik houd mijn ogen open en beperk me niet tot binnen de grenzen.

Eerst even rustig aan doen. Zien wat er gebeurt met onze nieuwe aanwist, en dan hup, de schouders er weer onder.

Agile

Agile!Het is niet het eerste wat je zou verwachten, maar tijdens onze Agile training hebben we lekker zitten pokeren en daarna aan de slag met lego. Dit was het praktijk deel dat volgde na een dagje theorie. Het resultaat was bijzonder positief!

Dierenzoeker

Dierenzoeker!Wat doe je als je een vreemd diertje tegenkomt vlak bij je huis, en je raakt nieuwsgierig? Soms is het leuk om het diertje niet direct weg te slaan, maar om eens na te gaan wat het is. Verbazingwekkend veel dieren hebben allerlei positieve eigenschappen, en het aller grootste deel is de mens totaal niet tot last. Sommige beestjes zijn prachtig mooi en sommige zijn onverwacht nuttig.

Bij Naturalis heb ik meegewerkt aan de Dierenzoeker. Een gloednieuwe mooie gratis app voor Android of iPhone, waarmee je zelf kan uitzoeken wat voor soort dier je hebt ontdekt. De app is eenvoudig te gebruiken, want de doelgroep zijn kinderen van 7 tot 11 maar ook voor volwassenen is het een erg leuke app.

Lieveheersbeestje!Altijd al willen weten wat dat nu voor raar geel lieveheersbeestje is dat je af en toe in de tuin vind? Na wat zoekwerk vind je hem zo, en tegelijkertijd leer je ook nog eens dat dit lieveheersbeestje zijn eigen ‘gewassen’ plant.

Met 300 diertjes kan je voorlopig lekker gaan determineren en hebben de torretjes, kevertjes, spinnen en noem maar op rond je huis geen geheimen meer.