3d presentatie

Cruz Roja!Het rode kruis heeft me gevraagd of ik een virtuele tocht door hun pand kan realiseren. Dit willen ze graag hebben om op andere eilanden uit te kunnen leggen wat de activiteiten zijn die worden uitgevoerd en om een indruk achter laten van het kantoor en de opslagruimte waarover het rode kruis hier zijn beschikking heeft.

Zodoende is mij, onder genot van een lekker bakje koffie, haarfijn uitgelegt hoe het een en ander werkt, en dat we hier te maken hebben met één van de vier belangrijkste wereldwijd opererende distributie centra.

Ik heb mijn mede vrijwillers uitgelegd dat ik nog nooit een dergelijke 3d presentatie gemaakt heb, maar dat ik het best wil proberen. Net als de flash applicatie die ik in het verleden gemaakt heb is het een leuke methode om weer iets wijzer te worden.

Voor de 3d presentatie heb ik twee gratis software pakketen en een website gevonden die ik ga onderzoeken.

 • SketchUp, niet moeilijk, je kan vlot een huis neerzetten, maar het aankleden ervan lijkt erg veel werk te zijn. Verder is het niet zo moeilijk om in 3d door het huis te bewegen. Iets verder onderzoeken maar.
 • Blender, erg ingewikkeld, hier begin ik niet aan.
 • Floorplanner, niet echt 3d, en je kan niet door je gebouw ‘bewegen’, maar het ziet er leuk en overzichterlijk uit.
 • Als iemand nog tips heeft verneem ik die graag! Binnenkort het resultaat.

  Hoeveel kost het redden van een leven?

  Cruz Roja!
  Het heeft even geduurd, vrijwilligers werken niet zo snel (maar wel gratis), maar uiteindelijk is mijn rode kruis flash spelletje toch af en binnenkort terug te vinden op de spaanse rode kruis site. Op mijn site kan je alvast een sneak preview bekijken.

  Oh ja, een antwoord op de vraag hoeveel het kost om een leven te redden zal je niet vinden. Het spelletje is bedoeld als een leuke manier om mensen tot nadenken te zetten over de vraagstukken waar het Rode Kruis mee te maken krijgt.

  Vrijwillig

  Tsja, je moet toch wat. Ter leering ende vermaak heb ik voor het rode kruis alhier in Spanje een flashje in elkaar gedraait. Het idee is dat je een aantal vragen over het rode kruis beantwoord, om zo een beter idee te krijgen van wat ze zoal doen, met als gevolg dat mensen wellicht meer geneigd zijn om ten tijde van deze crisis toch nog wat te doneren aan de mensen die het nog slechter hebben.

  Hier de eerste aanzet: