Verhuizen

Carvajal!Na een lange tijd erg fijn gewoond te hebben in de Ciudad Gardin (naast het huis van de rijkste man ter wereld, de eigenaar van de IKEA) werd het voor ons tijd om een iets grotere woning te zoeken. Onze nieuwe woning is iets meer in het centrum van de stad. Het pand staat bekend als de oude x-rated bioscoop maar nu zijn het lekker ruime appartementjes in het centrum van de stad. Met garage en flink wat winkeltjes in de buurt.

Alex is maar wat opgewonden door de verhuizing.Hij is ontzettend enthousiast en slaapt stukken minder. Waarschijnlijk komt dat door alle verhuis activiteit om hem heen. Hij heeft nu nog twee weken de tijd om weer tot rust te komen en dan is het groot feest in ons nieuwe huis. Zijn eerste verjaardag!!!

Hoge huur

We huren nu al bijna vier jaar ons appartementje middenin de stad, in een rustig gebied met veel groen. ‘Ciudad Jardin‘ heet de omgeving, en dat betekent zoveel als stadstuin.

Ons dilemma is nu dat er in ons blok een appartement te huur staat. Volgens de website waar het appartement wordt aangeboden is de huurprijs hoger dan de onze, maar we hebben de vertegenwoordiger horen praten met potentiële verhuurders en deze wist te vermelden dat er ruimte was om tot 100 euro minder te betalen voor het appartement. Een beetje vreemd om dit hardop te verkondigen wanneer andere huurders in de buurt zijn, maar goed, hier profiteren we dan maar van.

We hebben nooit problemen gehad met onze huurprijs, maar nu we weten dat het lager kan, willen wij dat natuurlijk als trouwe huurders ook! Zeker omdat we voorbeeldige huurders zijn en ons huurhuis hebben verbeterd, geschilderd, opgeknapt en verfraait. We hebben zelfs de verloedering aangepakt en de omgeving leefbaarder gemaakt.

Kijken of we de lage verhuurprijs bevestigd kunnen krijgen en of ik Ana kan porren om de onderhandelingen te starten. Door de crisis zijn de huurprijzen overal gedaald, behalve bij ons. We huren nu zelfs al twee appartementen, eentje voor ons en eentje voor Ana’s ouders! Daar moet toch wat te onderhandelen zijn.