Schilderij

Alan is een inspiratiebron voor ons allemaal. Iedere dag weer inspireert hij ons om het beste uit onszelf te halen en te werken aan een betere toekomst.

Zelfs zonder persoonlijk aanwezig te zijn heeft hij als inspiratie bron gefungeerd voor een kunstenaar. Dat is natuurlijk erg leuk. Hier is het resultaat:
Alan in verf!

Een prachtig schilderij gemaakt aan de hand van deze foto:
Alan inspiratie!

Wanbetalers opgepast!

Van de school van Alex en Alan hebben we een officiële mail ontvangen. In deze mail wordt gesteld dat de school nu eindelijk gaat optreden tegen wanbetalers! Dat klinkt natuurlijk goed, maar toch heb ik mijn bedenkingen hierbij. Niet omdat wij zelf ook wanbetalers zijn, nee, wij betalen (gelukkig) netjes alles wat betaalt moet worden. Maar toch zijn er een aantal zaken die schijnbaar niet helemaal netjes zijn.

  • De school is officieel gratis. De overheid betaalt alles voor de kinderen. Toch vraagt de school een vrijwillige bijdrage van rond de 50 euro per maand per kind. Deze vrijwillige bijdrage is vreemd genoeg verplicht.
  • Als reden voor de verplichte vrijwillige bijdrage worden allerlei vaagheden genoemd, maar een specificatie hebben we nog nooit gezien en eerlijk gezegd verwacht ik deze ook nooit te krijgen.
  • Sommige ouders weigeren uit principe de verplichte vrijwillige bijdrage te betalen.
  • Om de wanbetalers van de verplichte vrijwillige bijdrage te straffen worden nu de volgende maatregelen genomen:
    • Ouders die niet betalen krijgen geen inzicht meer in de cijfers van hun kind via de school website
    • Kinderen mogen niet meer mee op excursies
    • Kinderen mogen niet meer te vroeg gebracht worden of te laat opgehaald
    • Bij alle extras die de school biedt aan de kinderen worden mogelijk de kinderen van wanbetalers uitgesloten

Het lijkt er sterk op dat de school door middel van de kinderen een flinke druk wil uitoefenen op de ouders. Ik twijfel of dat echt de juiste manier is, en vermoed dat de mail van de school nog een staartje gaat krijgen.