In de huid van een inbreker

Inbraak gevoelig huis!Ik heb gewonnen! Ik was de beste inbreker in een dubieuze wedstrijd uitgeschreven door de Politie Hollands Midden. Doel van de wedstrijd was het bekijken van een foto en je verplaatsen in de huid van een inbreker en verzinnen op welke manieren er in te breken valt.

Ik wist maar liefst 15 manieren te bedenken en dit bleek voldoende om de prijs te winnen!

Dit waren mijn inbraak mogelijkheden:

 1. Pak de trap om op het lage gebouwtje te klimmen. Loop over de gootsteen naar het open raam, en je bent binnen.
 2. Klim op de kliko, hierna op het lage gebouwtje, en loop naar het open raam.
 3. Probeer de keukendeur. Meestal ligt er wel ergens een sleutel onder de mat, onder een emmer, of verborgen in een randje. Hiermee kan je ook naar binnen.
 4. Sla een ruitje van de keuken met een steen uit de tuin, om zodoende van binnenuit de keukendeur te openen.
 5. Sla een ruitje van de keuken met de emmer, om zodoende van binnenuit de keukendeur te openen.
 6. Gebruik de trap om het kantelraampje te openen, en klim hierdoor naar binnen
 7. Indien de gootsteen onstabiel is, klim op het gebouwtje, en forceer het raam van de badkamer.
 8. Klim via de regenpijp naar het open raam.
 9. Indien de sleutel in de keukendeur zit, boor een gaatje en draai de sleutel om.
 10. Breek het slot van de keukendeur open. (via schroevendraaier of de inbreker manier: “Een slot als dit is gemakkelijk open te breken. Even de platen er afhalen, moersleutel erop en klaar.”)
 11. Het raam achter de trap is wellicht niet beveiligd, en is met een schroevendraaier te openen.
 12. Ook de keukendeur is wellicht niet extra beveiligd. Ook deze openen we met een schroevendraaier.
 13. Nadat we op het lage gebouwtje geklimmen zijn (via trap of kliko) openen we het raam van de badkamer met een schroevendraaier
 14. Het is een donder hoekje. We kunnen ook met een spijker en hamer de pinnen uit de scharnieren van de deur slaan. Hierna kan de keukendeur zo van zijn plek.
 15. De meest omslachtige manier, klim op het lage gebouwtje, en klim via de regenpijp door naar het dak. Verwijder een aantal dakpannen, en wellicht lukt het toegang te verkrijgen tot de zolder. Dit kan alleen als geen buren in de buurt zijn.

Blijkbaar ben ik een creative inbreker (wellicht heb ik de verkeerde carrière gekozen). De prijs die ik gewonnen heb ik een DNA-kit. Ik ben benieuwd wat het is, en wellicht tref je binnenkort mijn DNA aan op allerlei objecten!

Almogrote

Almogrote!Een vreemde tappa die ik af en toe in Gran Canaria tegenkom is Almogrote (Je spreekt het uit als: al-mo-grot-te ). Een erg lekker en origineel kaas smeersel voor op een toastje en erg makkelijk zelf te maken.

Je maakt een Almogrote met de volgende ingrediënten:

 • Een stukje oude kaas
 • Een klein tomaatje
 • Rode paprika poeder
 • Knoflookje
 • Een beetje olijfolie
 • De oude kaas moet bij voorkeur flink oude kaas zijn. Snij de oude kaas in kleine stukjes. Doe de kaas met de kleine tomaat, het paprika poeder, een knoflookje en de olijfolie in de mixer en mix het tot de tomaat en knoflook fijngehakt zijn. Het is extra lekker als er in het resultaat nog kleine stukjes kaas herkenbaar zijn. Niet te veel olie zodat de substantie min of meer smeerbaar wordt. Normaal gesproken maak je maar een klein beetje want de smaak is flink sterk en met een klein beetje heb je voldoende voor flink wat toastjes.

  Serveer de Almogrote met toast of brood en een lekker glas rode wijn voor het beste resultaat en een optimaal smaak genot!

  Voorbereidingen huwelijk

  Argentinië!De voorbereidingen voor ons huwelijk gaan beetje bij beetje in de juiste richting. Het huwelijk krijgt steeds meer vorm. We zijn bijna klaar met de uitnodigingen, en de lijsten van uit te nodigen personen/families. Het gemeentehuis in Alcala is gereserveerd, en de Parador voor het feest is ook geregeld. De jurk is al in bestelling en ik heb al een stapeltje bevestigingen van familie en vrienden die gezellig deel gaan nemen aan het feest.

  Ik ben zelfs al begonnen met het uitzoeken van een mogelijke huwelijksreis. Ons idee is om wellicht naar Argentinie te gaan. Het is daar in november lekker weer en we spreken allebei de taal.

  Gisteren hebben we alle papieren richting de trouwlocatie gestuurd. We moesten op afspraak naar een gebouw van justitie met twee getuigen. Na het tekenen van een flink stapeltje papieren kan alles op de post en als alles goed gaat zijn de formaliteiten dan zo’n beetje geregeld.

  Pitanga

  Pitanga struik!Ik had nog nooit gehoord van een pitanga (Eugenia uniflora), maar blijkbaar is het een soort van fruit. In de botanische tuin van Gran Canaria staan er een paar en toevallig dragen ze nu fruit.

  Toevallig vielen er een aantal van de struik toen ik er langs liep, zo in mijn zak!

  Pitanga fruit!Een pitanga is een klein rond fruitje, van rond de 2 cm. Binnenin zit een flink grote pit. De smaak is lekker pittig zoet. Smaakt lekker en de smaak is een soort van mix van een braam en een framboos.

  Uit verder onderzoek op de spaanse wiki pagina blijkt het fruitje rijk aan vitamine a, fosfor, calcium en ijzer. De bladeren van de plant kunnen gebruikt worden om een thee te maken.