Decimale tijd

Decimale Klok!Een dag heeft 2 keer 12 uur, en ieder uur 60 minuten en iedere minuut weer 60 seconden. Maar maarom allemaal zo ingewikkeld, want er is blijkbaar een goed werkend alternatief. Decimale tijd. Gewoon 10 uur per dag, 100 minuten per uur, en 100 seconden per minuut. Klaar!

Het enige waar nog even rekening mee gehouden moet worden is dat ook de werktijden correct aangepast worden. In plaats van 8 uur werk nog maar slechts 3 1/3 uur.

Standaard tijd (van deze webserver): 8:28.41
Decimale tijd: 3:53.25

Leuker kunnen ze het niet maken

Wel gemakkelijker. En dat bleek! Bij mijn belastingaangifte die ik nog steeds moet doen bleek dat mijn digid weer eens niet werkte. Wat een gekloot is dat steeds met de eis dat het wachtwoord steeds veranderd moet worden, en als je iets vergeet moet je wachten op de post voor een nieuwe code. Maar goed, ik moest dus uitstel aanvragen, en dat ging zelfs vanuit Spanje bijzonder eenvoudig. Bel 0800 0543, tik je sofi burgerservicenummer in en klaar! Onverstelbaar!

Beedle the Bard

Beedle the Bard!Na alle Harrie Potter boeken was ik nieuwsgierig naar het nieuwe boek van JK Rowling, ‘Tales of Beedle the Bard’. Dit is en kinderboek met een aantal sprookjes erin, en per sprookje een uitleg door het fictieve hoofd van de tovenaarsschool, ‘Albus Dumbledore’. De sprookjes zijn nog redelijk te pruimen, als je tenminste in je achterhoofd houdt dat deze bedoeld zijn voor zeer jonge kinderen.

De uitleg/toelichting op de sprookjes is echter niet te pruimen. Wat een verschrikking om na een overduidelijk goed/slecht sprookje met een bijzonder laagdrempelige uitleg geconfronteerd te worden. Ik zal binnenkort het boek maar naar zijn eigenaar terugsturen.

We zijn weer mobiel

De auto is weer gerepareerd. Na de keuring bleek het volgende nodig:
· Vervangen olie en oliefilters
· Schoonmaken luchtfilter
· Vervangen bougies en stroomkabels
· Vervangen ‘distributor’ (onderdeel van de motor)

Deze reparatie koste ons bijna 200 euries. Omdat de monteur toch medelijden had met ons (arme studenten die niets te makken hebben) heeft ie ons gematst met de prijs. Alhoewel, dat beweerde hij tenminste. Zonder te weten wat de marktwaarde zou zijn voor zijn aanpassingen en reparaties kan hij ons natuurlijk van alles vertellen.

Maar de auto rijdt inmiddels weer als een zonnetje.