Januari ’24

Het jaar begonnen met het bezoek van de familie van Ana. Juanjo heeft een mooie impressie van de start van 2024 gepubliceerd op zijn YouTube kanaal. We hadden ook een bezoek uit Wassenaar van Marco en familie en dat was superleuk! We zijn naar Guayadeque geweest om daar een mini rondje te lopen, en natuurlijk in de grot een hapje te eten. Hierna langs ons huis, een een wandeling gemaakt door het Doramas park waar ik heb geleerd wat ik moet doen om een mooie foto te kunnen maken van de kinderen. De magische woorden: ‘Rug recht!’.

Apple weer 99 euro betaald om ook dit jaar weer voor iOS te mogen ontwikkelen, maar na een jaar zit mijn eerste app nog steeds in de pijplijn. Ik zie het wel, misschien lukt het me dit jaar om wat tijd vrij te maken.

De ingang van ons appartement is vlak naast een escape room. Deze escape room is er al weer een paar jaar en we zien geregeld flink wat mensen voor de deur staan. Deze maand waren wij eindelijk aan de beurt, en konden we proberen te ontsnappen. Gelukkig is het ons gelukt, met seconden op de klok konden we op het laatste moment toch nog ontsnappen. Het was een leuke bezigheid, en het was weer eens wat anders. De kinderen vertelde ons dat ze het ook leuk vonden, maar ik kon wel merken dat ze tijdens het spelletje flink gestressed waren. Hun eerste prioriteit was supersnel ontsnappen, en dat lukte niet, sommige hints vergde wat denkwerk.

Agenda

Agenda?!Een agenda is redelijk eenvoudig om bij te houden dacht ik. Je maakt afspraken en die noteer je op de dag waar je de afspraak hebt. Iedere dag kijk je op de pagina voor de huidige dag, en dan zie je direct alle afspraken die je in het verleden gemaakt hebt. Super logisch.

Blijkbaar is het toch niet zo heel super logisch. Op de school van onze kinderen gebruiken ze de agenda op een andere manier. De afspraken staan op de dag waar iets is afgesproken, met een melding voor welke dag in de toekomst het is. Bijvoorbeeld op de pagina van vandaag staat: ‘Morgen pagina 64 biologie lezen’, ‘Volgende week woensdag examen taal’. Het gevolg is een, wat mij betreft, nutteloze agenda. Iedere dag moet ik het verleden doorzoeken of er de komende dag iets is dat bestudeerd moet worden, of iets dat gemaakt moet worden. Een verschikkelijk slechte manier om een agenda te gebruiken, en een verschikkelijk voorbeeld voor de jonge studenten.

Geen saldo

Money gone!Vrijdag, na werk ging ik langs de supermarkt naast mijn werk. Ik ga vaak naar deze supermarkt, dus ik loop efficient langs alle schappen, en pak wat ik nodig heb. In de rij, betalen, en naar huis was het idee. Helaas ging dat niet zo makkelijk. Betalen lukte niet. Ik had geen saldo. Vreemd, dan maar een ander pasje. De boodschappen in de auto geladen, en toch maar even gekeken. Even kijken en flink schrikken. Onze hele rekening was leeg! Alles was uitgegeven in Marceille, in Frankrijk. Onze hele rekening, met bijna 1500 euro, in een dag leeg gemaakt.

Hierna alle stappen ondernomen. De bank op de hoogte brengen. Alle pasjes geblokkeerd. Alle codes en alle wachtwoorden veranderd. Aangifte doen bij de politie, en nu hopen dat we wat van ons geld zullen terug zien.

De dief/dieven hadden een fout gemaakt. Een aanschaf maakte het makkelijk om de dader te indentificeren. Met 100 van onze euros had de dief een hotel kamertje gehuurt in booking. Lekker om er binnenkort even uit te gaan. Het merkwaardige is dat bij booking al zijn gegevens bekent moeten zijn. De dief heeft mijn bankpasje aan zijn booking account gekoppeld, en een hotel gehuurt op zijn naam. Het lijkt eenvoudig om zo de dader te vinden, maar ik ben bang dat niemand de moeite gaat nemen om iets te doen. Aan mij zal booking nooit gegevens doorgeven van de reservering. De politie zal het waarschijnlijk een zorg wezen, en voor de bank is 1500 euro veel te weinig om een duur onderzoek te rechtvaardigen. Jammer, maar het lijkt alsof de dief zijn spulletjes, betaald met mijn geld, mag houden en hier makkelijk mee wegkomt.