3 Jaar!

Alan wordt vandaag 3 jaar en dat is reden voor een heel groot feest. Voor Alan hebben we zelf een cadeau uit moeten zoeken, en dat is nog best een lastige klus gebleken. Als we kijken naar zijn gedrag en vooruitgang het afgelopen jaar kunnen we niets anders dan heel tevreden zijn. Op school doet hij zijn best, ook al gaat het af en toe nog wat moeizaam en heeft Alan moeite om echt mee te doen met de rest. Hij kijkt graag de aap uit de boom maar dat komt ook deels doordat hij van de klas de jongste is.

Thuis is het een fantastische jongen. Hij luistert goed, speelt graag met zijn grote broer, of zelfs alleen, en hij pikt dingen supersnel op. Het afgelopen jaar heeft hij in recordtijd geleerd om zonder luier de dag door te komen.

Als we bij Alan kijken naar de ‘big picture’ kunnen we niet anders dan super tevreden zijn. Hij toont een ontzettende vooruitgang ten opzichte van het vorige jaar, hij ontwikkeld zich goed, en hij is het zonnetje in huis.

7 jaar!

Alex is vandaag 7 geworden en dat is natuurlijk een groot feest. Alhoewel hij af en toe wat opstandig is, heeft hij toch heel goed zijn best gedaan het afgelopen jaar. Op school was hij een van de beste studenten en hij is zelfs verkozen tot hulpje van de juf. Bij zijn muziek lessen was hij net ietsje beter dan de rest van zijn klas, zodat hij als beloning bij het afsluitende concert helemaal vooraan mocht zitten, vol in de spotlight. Bij taekwondo heeft hij in minder dan een jaar twee keer een nieuwe band verdient en is hij van wit naar wit-geel naar geel gegaan.

Uiteraard moeten we als ouders kijken naar de ‘big picture’, en die laat ons zien dat Alex goed zijn best heeft gedaan en een flinke vooruitgang heeft gemaakt. Hij is zeker in situaties met een autoriteit (zoals een juf of een leraar) een heel gedisciplineerde jongen. Al met al goed voor flink wat cadeautjes.

Sinterklaas

Ook op Gran Canaria komt de Sint langs! Vanavond gaan we met zijn allen naar het zuiden, alwaar alle Nederlanders van het eiland zijn uitgenodigd bij hotel Barbacan. We zijn er benieuwd of onze kleine nog wat gaat krijgen. Hij heeft zich in ieder geval het afgelopen jaar goed gedragen, dus dat zit wel goed.

Update: Alex heeft zijn kado in ontvangst genomen, samen was een flinke hoeveelheid snoepgoed. Hij was superblij met de Sint, zeker na zijn aankomst in het hotel met vuurwerk, een ritmische percussieband en natuurlijk de sint in een supermooie cabrio in plaats van zijn witte schimmel.

Sint en piet

Het is nog bijna een maand wachten op de verjaardag van de sint maar toch heb ik het gevoel alsof ik net op tijd ben! Nog net op tijd heb ik een witte sint met een aantal zwarte pieten kunnen kopen. Precies als de traditie en precies zoals het feest hoort te zijn.
Sint en piet!Pieten!

Carnaval 2012

Nederlandse papegaai!Papegaai!Het is weer carnaval en in Spanje (met name op de lekker warme Canarische eilanden) wordt dit uiteraard uitbundig gevierd.

Ook wij waren weer van de partij en dit keer waren we in goed gezelschap van een rare vogel. Een kleine papegaai!

3 koningen 2012

3 Kings!De drie koningen zijn weer in het land. Vanavond is er een optocht en morgen hebben we lekker vrij. Uiteraard krijgt kleine Alex weer een aantal kadotjes, tenminste, mits hij natuurlijk braaf is geweest. De koningen laten dan vanavond wat achter wat Alex dan morgenochtend vind.

Sinterklaas

Sinterklaas!Eindelijk, het heerlijk avondje is gekomen. Het is onze eerste Sinterklaas avond met Alex, dus dat moet gevierd worden. Gelukkig is Alex zich nog niet helemaal bewust van wat er allemaal gebeurt, dus het is een soort van generale repetitie voor de komende jaren.

De Sint is al op de hoogte dat Alex een heel goed kindje geweest is dit jaar. De cadeaus van de Sint zijn vanuit Nederland ingevlogen, de Sinterklaas muziek staat klaar (ook de karaoke versies, maar daar wachten we nog even mee) en de wortel is netjes door het paard van de Sint opgegeten. Het enige wat nog ontbreekt is de typische jute cadeauzak en natuurlijk het strooigoed, maar ik zoek wel een alternatief hiervoor.

Vanavond lekker samen zingen en dan de cadeaus. De kleine interesseert zich nog niet echt in speeltjes, maar misschien vind hij het uitpakken leuk.