Nestdrang

Vogelnest!Het gaat goed met onze Pek en ook met zijn moeder en vader gaat het goed. Recent heeft Ana echter een rare eigenschap ontwikkeld. Nestdrang! Waar het van gekomen is weet ik niet, maar ik vermoed sterk dat het de zwangerschaps hormonen zijn. Ana wil namelijk kopen, verbeteren, schoonmaken, verven en vernieuwen. Specifieker, Ana wil dat ik al deze zaken uitvoer. Zo heb ik afgelopen week een ikea-box in elkaar geschroeft. 6 maanden te vroeg, maar nu staat ie alvast. Ik heb ook nog een bouwpakket staan voor een kinderkast en een kinder-verschoon kastje.

Nestdrang

Dit merkwaardige gedrag wordt gekenmerkt doordat een zwangere vrouw veel meer tijd doorbrengt met zaken gerelateerd schoonmaken en op orde brengen. Dit is gebruikelijk in het derde trimester van de zwangerschap.

Volgens deskundigen is het een manier om te gaan met de stress gevoeld door de op handen zijnde komst van de kleine, of een manier om zich voor te bereiden op de geboorte. Dit gedrag heeft met name betrekking op de wens om de situatie onder controle te krijgen. Dit gedrag geeft een gevoel van rust en vertrouwen voor de moeder.

Ook onze verhuurder heeft al met de nieuwe Ana-mentaliteit kennis gemaakt. Het balkon moet gerenoveerd worden, een nieuwe postbus geplaatst en de buzzer voor de poort moest gerepareert worden. Verder zijn er al een paar vrienden overtuigt om te helpen met het verven van het hele huis. Ook spenderen we nu geregeld een middagje met het zoeken naar een nieuw appartementje, want stel je voor dat er ergens anders iets beters bestaat.

Het vreemde is dat ikzelf als aanstaande vader deze drang totaal niet ondervind. Erger nog, ik probeer de boel een beetje te temperen. Mijn eerste aandachtspuntje was dat het inademen van de dampen van schoonmaakmiddel, verse ikea-meubels en verf niet de meest gezonde bezigheid is voor een zwangere moeder. Verder is het eenvoudig te begrijpen dat het vreemd is je huurhuis te gaan verven als je tegelijkertijd op zoek bent naar een nieuw onderkomen.
Verfblik!
Ana gaf mij deels gelijk in mijn betoog en het resultaat is dat komend weekend Ana lekker gaat winkelen met vriendinnen en ik… ik ga inderdaad met hulp van wat vrienden het huis voorzien van een nieuwe verflaag.

Onze buurman, de rijkste man ter wereld

Ikeahuis - Vanaf de straat!
Het pand naast ons wordt bewoond door twee zwervers. Hier hebben we meestal geen last van, maar laatst is daar verandering in gekomen. De zwervers waren van mening dat een aantal vrienden van ons niet op het balkon mochten roken/praten. De zwerver maande onze vrienden tot stilte (‘Bek houwe!’), zodat hij om 6 uur ‘s avonds lekker rustig in de tuin van de buren kon slapen. Helaas trof hij het verkeerde persoon, een vriendin met een stevig karakter, en deze ging in discussie met de zwerver.
Ikeahuis - De slaapkamer!
‘Wij wonen hier en betalen huur, en jij woont niet waar je nu bent’, was de strekking van het verhaal. De zwerver wist prompt te vermelden dat Las Palmas een kleine stad is, en dat hij ons wel eens tegen zou komen.

De politie erbij geroepen, maar deze deed helemaal niets. Eerst moesten er gewonden zijn. Hierna belde de vriendin de makelaar van het huis. Deze werd vermeld dat we interesse hadden in het pand. Prijs: 1.400.000 euros. 1 Miljoen voor het pand, en 4 ton om het weer bewoonbaar te maken. ‘Geen probleem en we komen graag even kijken’, was de reactie. Hierna kwamen de details. Het huis heeft een speciale status (Werelderfgoedlijst) en moet dus min of meer blijven zoals het is, en de eigenaar van het huis is niemand minder dan … Ingvar Kamprad!
Dagobert Duck! of Ingvar Kamprad?!
Wie is nou weer Ingvar Kamprad vraag je je dan af, nou, dat is de man die in 2004 de rijkste man ter wereld was, en in 2007 een van de rijkste 5! Met een geschat vermogen ergens tussen de 51 en 33 miljard dollar doe je het helemaal niet slecht.

Ikea!Onze buurman, Ingvar, is onder andere de eigenaar van de IKEA. Toevallig staat ons huis vol met zijn spullen. Voor dinsdag is de afspraak gemaakt om zijn huis te bezichtigen. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Waarschijnlijk worden de zwervers in ieder geval (tijdelijk) verzocht een ander onderkomen te zoeken.

Het is een raar idee dat we al bijna 3 jaar naast een van de rijkste mensen ter wereld wonen en deze nog nooit hebben ontmoed. Het is ook vreemd dat het huis van de rijkste man ter wereld wordt bewoond door mensen die helemaal niets hebben.

Update: het vervolg van dit verhaal.

Toch leuk, statistieken

Twee gezegden zijn vandaag van toepassing.

‘In het land der blinden is eenoog koning’ en ‘Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden’. Om te begrijpen waar dit op slaat moet je onderstaand plaatje maar eens bestuderen.


In vergelijking met die spanjaarden heb ik als nederlander toch een goede 2 cm meer. Uiteraard is dit slechts een klein onderdeel van een overzicht van alle landen.

Android update March

Time to introduce the entire cast of the game.

Cats and Dogs, Boys and Girls.
Cat!Dog!Boy!Girl!

There are still quite a lot of details to work out, but things are progressing. Maybe in a few months there will be a big announcement. One detail more that I will reveal in this post is the name of the game. The name will be quite simple: ‘Cats and Dogs‘.

Carnaval 2011 – Het feest van de indianen

Op de maandag na het carnaval (dit jaar op de 7de maart) wordt er nog een typische feest gevierd in Las Palmas. Het feest van de indianen. Tijdens dit feest is iedereen geheel in wit gekleed, en wordt er een route afgelegd door de winkelstraat ‘Triana’ die start van het plein ‘San Telmo’ en loopt tot de ‘Plaza de la Rana’, het plein van de kikker. Tijdens de route treed er een band op en iedereen volgt de band zo goed als mogelijk. Tegelijkertijd wordt er te pas en te onpas met talkpoeder gestrooid. Alhoewel de staat misschien 1 km lang is duurt de optocht al gauw een paar uur.

Al vanaf een flinke afstand is de winkelstraat herkenbaar aan een enorm grote witte wolk die boven de straat hangt. Uiteraard allemaal poeder. Eenmaal in de straat is alles wit. De grond, de lucht, je bril, je kleding, alles. Hierna zit er niets anders op dan met de massa mee achter de muziek aan te lopen, en zo af en toe flink wat poeder in de lucht te gooien.

Dit is echt een van de betere feesten in Las Palmas, en zelfs een beetje vergelijkbaar met Koninginnedag in Nederland. Alleen is alles hier wit in plaats van oranje.
Carnaval 2011 - Feest met poeder!