Carnaval 2011 – Het feest van de indianen

Op de maandag na het carnaval (dit jaar op de 7de maart) wordt er nog een typische feest gevierd in Las Palmas. Het feest van de indianen. Tijdens dit feest is iedereen geheel in wit gekleed, en wordt er een route afgelegd door de winkelstraat ‘Triana’ die start van het plein ‘San Telmo’ en loopt tot de ‘Plaza de la Rana’, het plein van de kikker. Tijdens de route treed er een band op en iedereen volgt de band zo goed als mogelijk. Tegelijkertijd wordt er te pas en te onpas met talkpoeder gestrooid. Alhoewel de staat misschien 1 km lang is duurt de optocht al gauw een paar uur.

Al vanaf een flinke afstand is de winkelstraat herkenbaar aan een enorm grote witte wolk die boven de straat hangt. Uiteraard allemaal poeder. Eenmaal in de straat is alles wit. De grond, de lucht, je bril, je kleding, alles. Hierna zit er niets anders op dan met de massa mee achter de muziek aan te lopen, en zo af en toe flink wat poeder in de lucht te gooien.

Dit is echt een van de betere feesten in Las Palmas, en zelfs een beetje vergelijkbaar met Koninginnedag in Nederland. Alleen is alles hier wit in plaats van oranje.
Carnaval 2011 - Feest met poeder!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *