Vaderdag

Het is vandaag vaderdag in Spanje. Van Alex (met hulp van zijn moeder) kreeg ik deze prachtige foto! Ik was natuurlijk hardstikke blij met dit mooie kado. Op de foto zijn we bij het Canteras strand en Alex is net de buurt aan het observeren.Vaderdag 2013!

Weer kleur

Vrede van Utrecht vijfje in kleur!Er is weer een nieuwe 5 euro munt uit en dit keer is er weer een uitgave in kleur. De oplage van het vrede van Utrecht vijfje in kleur is wel eens waar met 1000 exemplaren iets hoger als de tulpenset in kleur van 750 exemplaren, maar wederom binnen een dag uitverkocht.

De gekleurde set van het Utrecht vijfje bestaat uit 6 zilveren munten waarbij bij elk een klein detail is ingekleurd. Voor elk land/gebied dat het verdrag van de Vrede van Utrecht heeft ondertekend zit er een gekleurde Zilveren Vrede van Utrecht herdenkingsmunt in de set. Van deze landen is een kenmerkende kleur op de munt aangebracht op basis van de vlaggen/wapens uit 1713. De deelnemende landen waren Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Nederland en Savoye.

Ondanks dat deze gekleurde muntjes geen officieel betaalmiddel zijn wordt dit nog steeds niet echt duidelijk als je de site van de KNM bekijken. Logisch natuurlijk want zij willen de gekleurde muntjes graag verkopen. Op de KNM site stond (*) bij de munt specificaties zelfs “Nominale waarde: 6 x 5 euro”. In het nieuwsbericht over de nieuwe munt wordt de kleurset in dezelfde paragraaf als de overige muntjes aangekondigd. Daar klopt toch iets niet, zou je zeggen. De munt is wettelijk gezien namelijk na inkleuring waardeloos.

De (officiële) gekleurde munten tot nu toe door de KNM uitgegeven:

Jaar Munt Oplage Introductie prijs
2013 Vrede van Utrecht kleurset 1000 sets
6 zilveren munten per set
Nominale waarde 5 euro per munt
€ 275,00
2012 Geluks dubbeltje 15.000 exemplaren
Nominale waarde 10 cent
€ 4,95
2012 Tulpen vijfje kleurset 750 sets
4 zilveren munten per set
Nominale waarde 5 euro per munt
€ 200,00

(*) Helaas hanteert de KNM site de vreemde gewoonte om informatie te verwijderen zodra een munt niet meer beschikbaar is. Veel informatie over de gekleurde munten is dus ook niet meer terug te vinden.

Terug naar Leiden

Het is een lastige situatie in Spanje. De werkeloosheid is heel erg hoog, en als je geluk hebt en je hebt een baan, dan is er ontzettend veel onzekerheid. Na jaren gewerkt te hebben krijgen vele mensen maandcontracten aangeboden. Ben je aan het eind van de maand ziek, dan ben je automatisch je baan kwijt.

Na flink wat overleg hebben we besloten dan het voor onze familie het beste is om voor zekerheid te kiezen. Een zekerheid van twee inkomens, in deze vreemde tijden van crisis. Na het al maanden zoeken naar werk hier in Gran Canaria heb ik een poging gewaagd in Nederland en dat was een schot in de roos. Na het opsturen van mijn CV en een belletje had ik een week later een contract voor een half jaar. Mijn salaris is meer dan drie keer dat in een vergelijkbare functie hier in Spanje.

Natuurlijk is het een hele moeilijke beslissing geweest. Mijn familie blijft (voorlopig) in Las Palmas en we gaan kijken hoe we onze toekomst samen gaan invullen. Ik keer terug naar Leiden en begin 1 April met een nieuwe baan. Het positieve gevoel dat ik terug keer naar mijn roots, mijn familie en mijn vrienden wordt overschaduwd door het naderende afscheid van Alex en Ana, ook al is het tijdelijk en zijn er zeer veel eenvoudige manieren om contact te houden. Voorlopig zal ik Alex niet meer midden in de nacht zijn flesje met melk kunnen geven en dat doet pijn.

Het is een grote stap maar we hebben er vertrouwen in dat het voor ons nu de beste stap is. Ik ga weer terug naar Leiden (eerst een tijdje Noordwijkerhout) en daarna zien we wel hoe de toekomst zich vormt. Tot zeer binnenkort!

Trap op

Vorige week had Alex weer een controle. Tegelijkertijd kreeg hij weer een paar vaccinaties ingespoten. Tijdens de controle werd ons gevraagd of Alex ook trappen kon beklimmen. Dat hadden we niet echt bewust met hem gedaan alhoewel Alex wel af en toe met een helpend handje een trap op of af wilde, maar toch beantwoordde we dat een trap voor Alex geen probleem was. Een paar dagen later bleek dat hij ook alleen geen enkel probleem had met klimmen!