Gekleurd

Tulpenvijfje - Munt in kleur!Er wordt weer een nieuwe herdenkingsmunt uitgegeven. Eentje van 5 euro dit keer wat inhoud dat de munt alleen in Nederland gebruikt kan worden. Eigenlijk is het een munt die alleen bedoeld is voor verzamelaars en de staatskas. De vijf euro munten verschijnen rond de drie keer per jaar en dit is de eerste van 2012. Het thema is de relatie tussen Nederland en Turkije die al 400 jaar voortduurt.

Als symbool voor deze relatie is gekozen voor de tulp. Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de meest belangrijke exportlanden van tulpen en tulpenbollen maar de tulpen hebben hun voorouders in Turkije. De munt heeft aan een kant een afbeelding van een open tulp met het portret van onze koningin. Aan de andere kant is een dichte tulp afgebeeld met de Turkse vlag. Dit moet de origine van de tulp afbeelden en aangeven dat de tulp inmiddels karakteristiek is voor Nederland.

De Nederlandse munt houdt er van om lekker te experimenteren en ook dit keer was er iets nieuws. Een setje muntjes met daarop een gekleurde tulp. Er zijn vier kleuren gebruikt, rood, wit, blauw en oranje. Helaas waren er maar 750 sets beschikbaar, dus wederom zeer snel (in minder dan 12 uur) uitverkocht.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *