Crash

Crash!Godverdomme!
Heb ik netjes mijn auto nagelopen, oliepeil gechecked, ruitewisservloeistof gechecked, koelvloeistof gechecked, de tank lekker volgegooid, sneeuwkettingen geregeld, rijdt een of andere debiel in een grote bus de achterkant van mijn auto aan gort!

Daar gaat mijn coole trip naar Praag met de kar. Nu zit ik met een auto die ongeveer 5 cm korter is dan normaal, een totaal aan gort zijnde achterbumper, extreem krakende boxen en een kofferbak die niet meer wil openen. En gratis ook nog een enorme hoeveelheid rompslomp erbij.

Het nieuwe plan is nu om morgen te kijken of ik een vliegticket kan scoren… ben benieuwd..

Praag

Praag!Zo, net een paar dagen thuis van een zeer vermoeiende en erg geslaagde board vakantie en morgen weer op naar Praag, gezellig op bezoek bij Eliska en Zuza :-)

Eigenlijk wilde ik met de trein, maar das nog duurder dan het vliegtuig, en je moet alles weken van de voren al regelen. Vliegtuig is te veel gekloot zo last minute, dus ga ik maar met de auto.

Ik ben wel benieuwd… van wat ik online heb gezien over Praag is het wel een mooie stad, en ik heb natuurlijk de perfecte gids aldaar… maar toch denk ik dat ik zo maar even een reisgidsje ga aanschaffen, samen met een fles bessenjenever en een pak koekjes ;-).

Wengen

Zo, ik ben weer thuis :-)

Ik ben echt vet uitgeput, maar met een fantastische vakantie achter de rug. De hele week boardles van Andrea :-D, en alle spieren in mijn lichaam pijn gedaan. Jas gescheurd, en zelfs mijn onbreekbare goggles gebroken terwijl ik snoeihard op mijn achterhoofd viel. Uitgemaakt voor lazy sideslipper door de snowboard lerares, en als green-team lid berucht in het hotel.

Morgen meer en misschien ook een paar foto’s (mits deze door de censuur komen). Eerst effe slapen.

Wengen, Zwitserland

Snowboarden!!!Straks op naar Limburg (of zoiets) voor een gezellige overnachting en daarna ben ik een week aan het (leren) snowboarden in Wengen in Zwitserland. Dit jaar met de grootste winter IP04 groep ooit. Volgens mij zijn we met z’n 10-en :-), ammer, baraba, beast, em, emjee, fuzzy, herman, red devil, skiwi en ik, dus dat kan alleen maar een bijzonder leuk event worden.

Dit jaar ga ik voor het eerst de gehele week boarden (met les uiteraard), dus dat wordt pijn lijden, het extreem koud hebben, plenty of ‘bollost!’, zeiknat worden door het rollen in de verse sneeuw, veeeeel op mijn bek gaan, bruut apré-skieen om de pijn weer te verdrijven en extreem veel plezier beleven!

Gelukkig heb ik dit jaar voor het eerst beschikking over cafeïne in hoge dosering :-p, en ook heb ik stiekem als test een toe-warmer aangeschaft, zodat ik tenminste 1 dag met warme voeten mezelf kan pijnigen. Alleen hoop ik dat niemand het merkt, want dan wordt ik natuurlijk tijdens de apré-ski bruut uitgelachen.

Tot over een week!

Inauguratie Bush

Het niveau van Bush's inauguratie speech!Zojuist op de tv… de inauguratie speech van Bush. Vrijheid voor iedereen, overal ter wereld! Een bijzonder goed streven, maar hoe kan je zo’n boodschap brengen als je in je achtertuin (vermoedelijke) terroristen opsluit en martelt zonder enige vorm van rechtspraak.

Vrijheid predikten is naïef als je er zelf niet aan doet.

Een andere Bush uitspraak:
‘Even the unwanted have worth’
Wederom een prachtige uitspraak. Iedereen heeft een waarde, het maakt niet uit hoe of wat die persoon doet. Een zeer strakke quote die aangeeft dat abortus inderdaad niet kan. Maar als je tegelijkertijd veroordeelden straft met de dood is dat wederom naïef.

Laten we hopen dat we nog 4 jaar Bush overleven, en dat hij niet met al te veel machtsvertoon overal ter wereld zijn vrijheid gaat opleggen.

Maar hebben we het in Nederland eigenlijk wel veel beter? Identificatieplicht die opeens noodzakelijk blijkt, cameratoezicht, traject controles, preventief fouilleren, een overheid die zich richt op iets ontastbaars als normen en waarden… Tsja, wie angst zaait zal ongetwijfeld niets goeds oogsten.

Where can I learn to be like you?.This is a serious question

Psychologie!Tsja, zo’n opmerking is toch goed voor het ego :-p. Maar toch vind ik het zo ontzettend vreemd dat er zo veel mensen zijn die zich alleen maar concentreren op de zaken die slecht of minder goed met ze gaan. We leven in het rijkste en meest vrije land ter wereld. Iedereen die ik ken heeft een dak boven zijn of haar hoofd, een bankrekening, de mogelijkheid om geld te verdienen op een normale manier, de mogelijkheid om hobby’s te beoefenen, maar nog is het niet genoeg.

Iedereen spaart voor leuke vakanties of grote aanschaffen, niemand maakt zich zorgen over of er morgen nog wel wat te eten is, niemand is bang voor een bom die ieder moment neer zou kunnen vallen, maar het blijft een teleurstelling lijkt het wel.

Maar wat wil je nou zelf? Perfectie? De hemel op aarde? Dat gaat gewoon niet gebeuren. Er zal altijd narigheid, ongeluk, verdriet, pijn en pech zijn. Niemand heeft genoeg middelen om alles te doen wat ie wil en dus moet je keuzes maken. Accepteer gewoon dat het is zoals het is, en probeer er het beste van te maken.

Ik weet niet uit welke film hij komt, maar dit blijft een goeie toepasselijke qoute:
‘Grow up and face the music!’

Samen met deze quote uit een cool trance nummer:
‘There is one place between heaven and hell, paradise!’

Digital Elph

Pulp Fiction, the action figures!
Jaaaa, mijn digitale elf doet het weer..!

Een paar maanden geleden had ik per ongeluk mijn USB poort afgebroken. Sindsdien werkt ie nog een beetje, maar dus niet met mijn digitale cameraatje. Dat zoog, en ik moest dus op zoek naar alternatieven, en een alternatief heb ik nu… en pcmcia kaartje waarin ik mijn compactflash kaartje kan steken :-)

Eindelijk kan ik mijn vrije tijd nog nuttelozer besteden met fotograferen, editen en manipuleren!

Konvooi

Navis!Vanmiddag was ik in de stad, op zoek naar leuke hebbedingetjes voor tijdens het boarden en opeens stond ze daar, in het raam van Dumpie.. Nävis.

Het verhaal is simpel en toch elegant. Een meisje woont in heel groot bos op een grote groen blauwe planeet. De planeet lijkt verdacht veel op aarde, alleen is er op het ene meisje na geen mens te bekennen. Een konvooi met allerhande rare aliens komt langs vliegen, en besluit alles van waarde van de planeet af te strippen, om daarna weer door te vliegen.

Uiteraard checken de aliens van het konvooi altijd eerst of er wellicht intelligent leven aanwezig is. Dit bleek in eerste instantie niet het geval te zijn, dus kan de planeet gebruikt worden. Later blijkt (uiteraard) dat Nävis’ intelligentie niet detecteerbaar is, en als zodanig is de de enige in het hele konvooi die niet te traceren is. Een perfecte kans om geheim agent te worden, en dat gebeurt dus ook.

Sindsdien heeft Nävis samen met haar marsipulamie-achtige robothuisdier al 6 albums vol avonturen beleeft… Aanrader!

Binaire plant

Binaire plant!
Dit is ‘m, een deel van mijn binaire plant. Deze plant heeft als vreemde eigenschap dat ie geen blaadjes heeft maar alleen groene takjes, en ieder takje verdeelt zich steeds in twee nieuwe takjes. Een beetje zoals het binaire stelsel dus.

Ooit begonnen als 1 miniem klein takje is het nu al een flink grote plant, dus was het tijd om het plezier te delen. Eén stukje plant zijn reeds verhuist naar Tsjechië (Eliska), en binnenkort wordt ook een stukje geëxporteerd naar Duitsland :-p

Wie weet hoeveel werelddelen deze plant allemaal nog gaat bezoeken.. Als het aan mij ligt worden dat er plenty veel :-p