Too good to go

Too good to go!Te goed om weg te gooien. Toogoodtogo is een app die het mogelijk maakt om de verspilling iets te verminderen. Als een product nog redelijk goed is, dan kan het bedrijf besluiten om iets met een enorme korting van de hand te doen. Dat is nog altijd beter dan iets weg gooien. Ik heb de app geïnstalleerd, en hem nu twee keer geprobeerd.

Chinese foodEerste ervaring (4.99)
Bij een chinees restaurant hadden ze left-overs. Een beetje risico natuurlijk want wat krijg je. De overblijfsels van het buffet? We hebben het toch geriskeerd, en wat we kregen was een beetje onverwacht. Vier bakjes chinees die ter plekke gemaakt werden. Niks too-good-to-go, gewoon vers gemaakte chinees. We konden alleen niet kiezen. Het was wat de chinees wilde maken, maar uiteindelijk was het toch aardig goed. We kregen witte rijst, rijst met kip, noodles met kip en een bakje mini kroketten. Superlekker allemaal.

Meat!Tweede ervaring (3.99)
Bij een grote supermarkt hebben we dit keer wat left-overs gered van de vuilnisbak. Dit keer kregen we voornamelijk veel vlees. Speklapjes, worst, bacon, yogurt (8x) en drie appels. Al het vlees was varkensvlees, houdbaar tot de dag van ophalen. Helemaal niet slecht, en een grote hoeveelheid eten. Ik heb het vlees ‘s avonds gebakken, en alhoewel ik normaal gesproken varkensvlees probeer te vermijden lijkt het erop dat ik de komende paar dagen varken eet tijdens de lunch.

Conclusie
Het is een gok. Je weet niet wat je gaat krijgen, en je weet niet wat de staat is van wat je krijgt. Ik denk niet dat we de app nog veel vaker gaan gebruiken, ondanks dat het heel goedkoop is, en je een flinke hoeveelheid voedsel krijgt, is het altijd een gok, en is het daardoor nooit wat je echt wil. In ons geval is het beter was meer betalen voor wat we echt nodig hebben en echt gebruiken. Als spelletje/loterij/verrassing is het misschien leuk om iets met vrienden te proberen.

Voor het bedrijf is het een makkelijke manier om iets te bereiken. In het geval van het chinees restaurant denk ik dat ze een nieuwe manier hebben ontdekt om wat extra klanten te vinden. Een verrassing menu voor een lage prijs. In dit geval acht ik de kans groot dat ik nog een keer wat bestel bij deze chinees, al is het maar om ze zien wat ik dan ga krijgen. In geval van de supermarkt heeft de app goed gewerkt. Hier is voorkomen dan gewoon goed voedsel is weggegooid, en dat is een heel mooi resultaat.

Een bedrijf dat echt voordeel heeft van deze app zijn bedrijven die werken met bederfelijke waar. Fruit, groente, brood, vlees, vis, etc. Deze bedrijven kunnen nieuwe klanten vinden en tegelijkertijd wat doen aan potentiële verspilling. Voor de klant is er een mogelijkheid om goedkoop aan producten te komen met het risico dat je niet weet wat je precies krijgt.

Coca Cola & Mentos fontein

Het experiment is simpel. Een paar Mentosjes in een fles Coca Cola heeft als gevolg een grote fontein van cola die de fles uit spuit. Ik heb aan Alex het experiment uitgelegd, met als opmerking dat dit experiment absoluut niet in huis gedaan moet worden, want dan zit natuurlijk alles onder de cola. Dit is er eentje voor buiten.

Het ietwat tegenvallende resultaat zie je in dit filmpje.