Rare boot

Raar schip!
Hoe blijft zo’n schip varen? Het lijkt erop dat dit schip is bedoeld om een of andere vracht op te hijsen, maar het lijkt mij dat de stellage zo zwaar is dat het schip bij de eerste de beste golf omvalt.

Pa-pa

Gisteren was ik aan het praten met de kleine. Een conversatie die niet meer inhield dan dat ik zijn geluidjes imiteerde. Na een flink lange reeks van verschillende geluiden kwam toen opeens een zeer herkenbare klank combinatie. Pa-pa! Het geluid was helaas niet voor herhaling vatbaar en mijn initiële enthousiasme werd een beetje getemperd doordat Alex prompt weigerde nog meer geluidjes te maken, maar toch… ik was natuurlijk apetrots!

Kangoeroe

Alex als kangoeroe!Alex is graag buiten, maar als we met hem rondlopen in zijn kar valt hij vaak al snel in slaap. Dit is natuurlijk heel mooi als het tijd is voor een siësta, maar ‘s avonds hebben we liever niet dat hij vroeg gaat slapen want dat heeft als gevolg dat hij ook erg vroeg weer wakker wordt.

Als oplossing voor dit dilemma hebben we Alex’s draag constructie weer uit de kast gehaald. Lekker hangend met zijn armpjes en beentjes in de lucht lopen we zo een rondje door de buurt. Het bevalt Alex erg goed. Hij kijkt zijn ogen uit en blijft lekker wakker. Eenmaal weer thuis stoppen we hem in een lekker warm badje en daarna slaapt hij als een baby.

Carnaval 2012

Nederlandse papegaai!Papegaai!Het is weer carnaval en in Spanje (met name op de lekker warme Canarische eilanden) wordt dit uiteraard uitbundig gevierd.

Ook wij waren weer van de partij en dit keer waren we in goed gezelschap van een rare vogel. Een kleine papegaai!

Eerste tandje

Eerste tandje!De vaccinatie verliep zoals verwacht. Twee spuiten in zijn been, maar Alex was flink. Eventjes gehuild, maar al snel was hij de pijn vergeten en sliep hij lekker in zijn wagentje. We kregen wel een onverwacht bericht. Alex heeft reeds twee tanden! En dan zonder dat we ooit iets gemerkt hadden. We hadden gehoord dat het doorkomen van zijn tandjes voor slapeloze nachten zorgt en een tijdje geleden was hij wel wat huilerig en hebben we geëxperimenteerd met een bijt-speeltje uit de koelkast maar uiteindelijk dachten we (ten onrechte) dat het een loos alarm was.

Zijn statistieken:
Gewicht: 7.190 gram
Lengte: 65 centimeter

Een half jaar

Alex - 6 maanden!Alex is een half jaar! We zijn al weer 6 maanden verder sinds Alex is begonnen met zijn leven en deze zes maanden zijn met de snelheid van het licht voorbij gevlogen.

Alex heeft zich ontwikkeld van een klein klein babietje tot een flinke baby die keihard aan het werk is zijn ledematen onder controle te krijgen en zijn wereldje te ontdekken en te begrijpen. Een ventje dat begon met een paar druppels melk iedere paar uur en nu hele flessen melk drinkt, granen eet en een voorliefde heeft voor allerlei fruit. Alex is een blij ventje dat graag lacht en zich goed kan vermaken met zijn speeltjes. Wel eist hij zo af en toe (luidruchtig) de aandacht op als hij zich verveelt.

Als ouders hebben we ook een flinke verandering ondergaan. We zijn als gezin veel zekerder geworden en hebben Alex perfect leren kennen. We weten wanneer hij moe is, wanneer hij honger heeft en wanneer hij wil spelen. We helpen hem met in slaap vallen en proberen hem regelmatig te confronteren met nieuwe ervaringen.

Helaas voor Alex wordt dit mijlpunt gevierd met een paar flinke injecties. Hij krijgt vandaag weer drie spuitjes met vaccinaties. Vervelend, maar het hoort erbij. Het goede nieuws is wel dat we waarschijnlijk vanmiddag kunnen beginnen met het ‘echt’ eten. Eindelijk krijgt hij dan lekkere groenten en gewoon lekker warm eten. Precies zoals het hoort!

Speen en een spiegel

Speen en spiegel!Alex heeft eindelijk zijn speen ontdekt. Na vijf maanden stug uitspugen van het stukje plastic is hij eindelijk om. Hopelijk krijgt zijn duim nu een beetje rust. Volgens de kinderarts alhier is het beter dat hij een speen in zijn mond heeft dan zijn duim. Dit schijnt met name voor zijn tandjes beter te zijn, maar goed, zo’n beetje iedere arts/kinderdeskundige heeft tegenstrijdige adviezen.

Op deze foto zie je ook dat Alex inmiddels positief op zijn spiegelbeeld reageert. Een beetje verbaast is hij wel, maar hij probeert sinds kort zijn spiegelbeeld te grijpen.

Operatie geslaagd

Operatie geslaagd!De operatie is goed verlopen. Ana’s gal blaas is netjes verwijderd tijdens een operatie die bijna twee uur duurde. Tijdens de operatie bleek Ana een flink grote gal blaas te hebben, maar deze kon toch door een incisie bij haar navel verwijderd worden. Na de operatie was Ana de hele dag erg misselijk vanwege de algehele narcose waarin ze gebracht was. Een dag later voelde ze zich al een heel stuk beter en heeft ze zelfs al een stukje rondgelopen.

Vandaag komt Ana weer lekker naar huis. Ze moet het in ieder geval tien dagen rustig aan doen en hierna worden de paar hechtingen die ze heeft verwijderd. Daarna zou ze weer langzaam aan een normaal dieet kunnen gaan wennen.