Het Spaanse leven

Het leven in Spanje is bijzonder relaxed. Veel eten en drinken. Alles is relaxed en een afspraak op een bepaalde tijd is altijd flexibel. Een half uurtje of een uurtje te laat is eerder normaal dan uitzondering.

Ja, het bevalt mij goed. Het enige wat vreemd is, is dat ik soms het gevoel heb dat ik geen onderdeel uitmaak van het leven in Spanje. Iedereen spreekt een andere taal, heeft andere gewoonten en soms voelt het alsof je in je eigen wereldje bent. Geen toerist meer maar zeker geen Spanjaard. Een vreemd gevoel.

Nou ja, binnenkort weer naar Nederland, en daar heb ik veel zin in. Daarna zien we wel weer verder. Werk zoeken in Spanje. Het wordt een interessant avontuur.

Twee weken

Nog twee weken les, en daarna kom ik 9 dagen naar Nederland. Ik heb er zin in!!

Lekker borrelen, klimmen, raften?!, familie bezoeken, vrienden bezoeken, zaken regelen, Spaans koken (paella en tortilla de patatas) etc. Huuuh!

11 x 6 (66666666666)

In Spanje speelt men geen mens-erger-je-niet, maar parcheese.

Parcheese heeft alleen een vervelende regel. De 3 keer 6 regel. Gooi je drie keer zes, dan moet je een speelstuk van het veld nemen en terug in je huis plaatsen. Op zich niet zo’n punt want 3 keer 6 gebeurt niet vaak.

Tenminste dat dacht ik. Laatst gooide ik 11 keer 6 achter elkaar… Niet normaal meer! En ik gooide de dobbelsteen ook nog eens iedere keer vreemder om maar geen 6 te krijgen, echter zonder het beoogde effect. Maar wat is de kans hierop…

1 x 6: 16,6%
2 x 6: 2,7%
3 x 6: 0,4% (een speelstuk dood)
4 x 6: 0,07%
5 x 6: 0,01%
6 x 6: 0,002% (tweede speelstuk dood)
7 x 6: 0,0003%
8 x 6: 0,00005%
9 x 6: 0,000009% (derde speelstuk dood)
10 x 6: 0,000001%
11 x 6: 0,0000002%

Tsja, een ontzettend kleine kans dus (1 in 5 miljoen?), met als gevolg dat ik weer eens jammerlijk verloor. Misschien had ik beter een ander spel kunnen spelen in een casino en vervolgens de hoofdprijs binnen kunnen slepen.

Regen

Regen!Gisteren heb ik de gehele dag kunnen genieten van regen. Wat eergisteren begon als een licht miezer werd gisteren de gehele dag een lichte bui. Lastig als je alleen t-shirts hebt en niet in het bezit ben van een jas, of laat staan een paraplu of regenjas.

Maar de Spanjaarden waren bijna allemaal blij. Niet blij met de enorme files, de stromen water overal, maar blij dat het eindelijk weer regende na zo een lange tijd. Het water was immers bijna op en de voorraad stond bijna droog.
Ik hoop maar dat het snel weer droog en zonnig wordt.

Vakantie

Het is weer maandag, en ik ben weer terug in Madrid. De afgelopen twee weken had ik vakantie en ben ik door het zuiden van Spanje gereisd. We, Ana, Glori, Sofie en ik hadden een pepecar gehuurd en zijn langs Cordoba, Sevilla, diverse playa’s en Granada geweest.

Mijn volgende trip wordt een weekendje Nederland. Ik ben benieuwd of ik dan op vrijdagavond nog wat bekenden tegenkom in de Berger.