Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenOnophoudelijk Spam!Wraak op de spam. Inmiddels heb ik op dit blog al een overvloed van een kwart miljoen (!) spam berichten ontvangen. Maar wat kunnen we hier nu aan doen. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 210 nutteloze reacties per dag, waarin investeringstips, genots-vergroters, smartphones, burberries, anti rimpel smeertjes en noem maar op geadverteerd worden. Vaak zijn de spam berichten ontzettend slecht opgesteld.

Ik ben ook niet onschuldig aan deze praktijken, maar ik heb het licht gezien en de duisternis de rug toegekeerd.

Uiteraard verloopt het spammen allemaal automatisch. Als ergens wat wordt gepubliceerd volgen er direct een flink aantal spam robots die er wat tekst bij willen plaatsen. Hierbij plaatsen ze steeds een iets andere tekst om niet zo eenvoudig ontdekt te worden. Het resultaat is meestal ontzettend slecht, maar soms komst zo’n spam tekstje door de controle-slagen en dan is het doel bereikt. Als 1 op de 12100 reacties doorkomt is dat al een winst voor de spamboer.

Het is tijd om eens wat terug te doen en vandaar deze wraak-post met iedere keer een andere inhoud, en flink wat links naar zichzelf. Nu maar hopen dat ze niet zien dat het hetzelfde verhaal steeds is, en dat ze maar blijven spammen. Dit kost ze uiteindelijk toch wat geld. Als deze post de spam-boer een cent meer kost, dan ben ik al tevreden.

Spam

Waar is de spam gebleven? Na bijna 46.515 spam berichten komen er geen nieuwe meer binnen. Vreemd, want ik was er an aan gewend geraakt dat ik een keer in de week een paar honderd reacties met verwijzingen naar vanalles en nogwat moest verwijderd. Maar het is voorbij. Waarom is mij dus onduidelijk, maar ik ben er zeker niet ontevreden over. Hopelijk verdwijnt binnenkort ook de email spam.

De andere kant van spam

Spam!Op zoek naar de klant. Vandaag zijn er 300000 mailtjes verstuurd naar Nederland en Belgie. De reacties kregen wij hier te verwerken.

De resultaten:
· 1580 mensen zijn op vakantie
· 10-tallen spamchecks
· 10-tallen emails met daarin een vermelding van het nieuwe emailadres, of verwijzingen naar email adressen van collega’s
· 10 mensen willen van de lijst met mailadressen af
· 3 mensen belde om geen spam meer te ontvangen
· 5 (!) aanvragen voor een offerte

Jawel, 5 bedrijven reageerde echt op de spam en vroegen een vertaling aan. Onvoorstelbaar maar waar, en dat op de eerste dag. Het spammen werkt dus blijkbaar echt!