Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenVerboden toegang voor Spam!Altijd maar weer hetzelfde verhaal… SPAM! Inmiddels heb ik op dit blog al totaal een kwart miljoen (!) spam berichten ontvangen. Maar wat kunnen we hier nu aan doen. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 200 nutteloze reacties per dag, waarin investeringstips, penis-verlengers, tablets, burberries, cia1is en noem maar op geadverteerd worden. Meestal Engels maar ook in het Frans, Chinees, Duits, Russisch.

Ik heb dit hele proces ook al eens van de andere kant meegemaakt. Toen was ik (soort van) de afzender. Inmiddels heb ik echter het licht gezien en voer ik dit soort nare praktijken niet meer uit.

Uiteraard verloopt het spammen allemaal automatisch. Als ergens wat wordt gepubliceerd volgen er direct een flink aantal spam robots die er wat tekst bij willen plaatsen. Hierbij plaatsen ze steeds een iets andere tekst om niet zo eenvoudig ontdekt te worden. Het resultaat is meestal een warrige brij, maar toch lukt het toch soms om door de controle heen te komen, en dan is het doel bereikt. Als er een paar van de miljoenen reacties doorkomen is dat direct een goed resultaat. Als hierna 1 van de miljoen berichten een verkoop tot gevolg heeft, dan is het allemaal de moeite waard geweest.

Dat kan ik natuurlijk ook, vandaar dus deze terug-pak post. Iedere keer is de tekst anders, zodat ze maar blijven spammen. Alle foute reacties verdwijnen toch gewoon, maar het zet misschien die nare spam bots wat harder aan het werk, en dat kost die spam boeren uiteindelijk toch weer een klein beetje meer geld. Als deze nare zichzelf aanpassende post ze 1.01 cent meer kost, dan is het doel al bereikt.

Spam

Waar is de spam gebleven? Na bijna 46.515 spam berichten komen er geen nieuwe meer binnen. Vreemd, want ik was er an aan gewend geraakt dat ik een keer in de week een paar honderd reacties met verwijzingen naar vanalles en nogwat moest verwijderd. Maar het is voorbij. Waarom is mij dus onduidelijk, maar ik ben er zeker niet ontevreden over. Hopelijk verdwijnt binnenkort ook de email spam.

De andere kant van spam

Spam!Op zoek naar de klant. Vandaag zijn er 300000 mailtjes verstuurd naar Nederland en Belgie. De reacties kregen wij hier te verwerken.

De resultaten:
· 1580 mensen zijn op vakantie
· 10-tallen spamchecks
· 10-tallen emails met daarin een vermelding van het nieuwe emailadres, of verwijzingen naar email adressen van collega’s
· 10 mensen willen van de lijst met mailadressen af
· 3 mensen belde om geen spam meer te ontvangen
· 5 (!) aanvragen voor een offerte

Jawel, 5 bedrijven reageerde echt op de spam en vroegen een vertaling aan. Onvoorstelbaar maar waar, en dat op de eerste dag. Het spammen werkt dus blijkbaar echt!