Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenLastige Spam!Wraak op de spam. 99,94% van alle commentaar op dit blog is spam. Het is van de gekke. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 300 nutteloze reacties per dag, waarin investeringstips, genots-vergroters, rugzakken, vuittons, medicijnen en noem maar op geadverteerd worden. Ook nog eens in allerlei vaak onleesbare talen.

Ik werkte ooit voor een vertaalbureautje waar ook spam werd gebruikt om opdrachten te verkrijgen. Het was wel typisch dat de kwaliteit van de vertalingen vaak zeer te wensen over liet.

Uiteraard verloopt het spammen allemaal automatisch. Als ergens wat wordt gepubliceerd volgen er direct een flink aantal spam robots die er wat tekst bij willen plaatsen. Hierbij plaatsen ze steeds een iets andere tekst om niet zo eenvoudig ontdekt te worden. Het resultaat is meestal verschrikkelijk slecht, maar soms komst zo’n spam tekstje door de controle-slagen en dan is het doel bereikt. Als 1 op de 10600 reacties doorkomt is dat al een winst voor de spamboer.

Het is tijd om eens wat terug te doen en vandaar deze wraak-post met iedere keer een andere inhoud, en flink wat links naar zichzelf. Nu maar hopen dat ze niet zien dat het hetzelfde verhaal steeds is, en dat ze maar blijven spammen. Dit kost ze uiteindelijk toch wat geld. Als deze post de spam-boer een cent meer kost, dan ben ik al tevreden.

Spam

Waar is de spam gebleven? Na bijna 46.515 spam berichten komen er geen nieuwe meer binnen. Vreemd, want ik was er an aan gewend geraakt dat ik een keer in de week een paar honderd reacties met verwijzingen naar vanalles en nogwat moest verwijderd. Maar het is voorbij. Waarom is mij dus onduidelijk, maar ik ben er zeker niet ontevreden over. Hopelijk verdwijnt binnenkort ook de email spam.

De andere kant van spam

Spam!Op zoek naar de klant. Vandaag zijn er 300000 mailtjes verstuurd naar Nederland en Belgie. De reacties kregen wij hier te verwerken.

De resultaten:
· 1580 mensen zijn op vakantie
· 10-tallen spamchecks
· 10-tallen emails met daarin een vermelding van het nieuwe emailadres, of verwijzingen naar email adressen van collega’s
· 10 mensen willen van de lijst met mailadressen af
· 3 mensen belde om geen spam meer te ontvangen
· 5 (!) aanvragen voor een offerte

Jawel, 5 bedrijven reageerde echt op de spam en vroegen een vertaling aan. Onvoorstelbaar maar waar, en dat op de eerste dag. Het spammen werkt dus blijkbaar echt!