Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenDagelijks Spam!Spam is verschrikkelijk. Maandelijks komen op dit weinig bekeken blogje letterlijk duizenden reacties binnen. Ongeveer 0.16% hiervan zijn ‘normale’ reacties. Allemaal spam! Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 290 nutteloze reacties per dag, waarin kettinkjes, penis-verlengers, broeken, reeboks, vitaminen preparaten en noem maar op geadverteerd worden. Bijna altijd vol met taalfouten, stijlfouten of gewoon geheel onleesbare teksten.

Ik heb dit hele proces ook al eens van de andere kant meegemaakt. Toen was ik (soort van) de afzender. Inmiddels heb ik echter het licht gezien en voer ik dit soort nare praktijken niet meer uit.

De spammers gebruiken hiervoor allerlei geautomatiseerde systemen, en meestal betekent dit dat bij een nieuwe post direct een aantal reacties worden geplaatst. Om de reacties moeilijker herkenbaar te maken als zijnde spam worden er vaak verschillende zinnen in verschillende volgorde gecombineerd om zo een uniek tekstje te vormen. Het resultaat is meestal een warrige brij, maar toch lukt het toch soms om door de controle heen te komen, en dan is het doel bereikt. Als er een paar van de miljoenen reacties doorkomen is dat direct een goed resultaat. Als hierna 1 van de miljoen berichten een verkoop tot gevolg heeft, dan is het allemaal de moeite waard geweest.

Dat kan ik natuurlijk ook, vandaar dus deze terug-pak post. Iedere keer is de tekst anders, zodat ze maar blijven spammen. Alle foute reacties verdwijnen toch gewoon, maar het zet misschien die nare spam bots wat harder aan het werk, en dat kost die spam boeren uiteindelijk toch weer een klein beetje meer geld. Als deze nare zichzelf aanpassende post ze 1.03 cent meer kost, dan is het doel al bereikt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *