Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenLastige Spam!Spam is verschrikkelijk. Inmiddels heb ik op dit blog al totaal een kwart miljoen (!) spam berichten ontvangen. Het is van de gekke. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 190 nutteloze reacties per dag, waarin horloges, vagina-verdiepers, smartphones, nikes, anti rimpel smeertjes en noem maar op geadverteerd worden. Bijna altijd vol met taalfouten, stijlfouten of gewoon geheel onleesbare teksten.

Ik ben ook niet onschuldig aan deze praktijken, maar ik heb het licht gezien en de duisternis de rug toegekeerd.

Uiteraard verloopt het spammen allemaal automatisch. Als ergens wat wordt gepubliceerd volgen er direct een flink aantal spam robots die er wat tekst bij willen plaatsen. Hierbij plaatsen ze steeds een iets andere tekst om niet zo eenvoudig ontdekt te worden. Het resultaat is meestal hartstikke slecht, maar soms komst zo’n spam tekstje door de controle-slagen en dan is het doel bereikt. Als 1 op de 11400 reacties doorkomt is dat al een winst voor de spamboer.

Het is tijd om eens wat terug te doen en vandaar deze wraak-post met iedere keer een andere inhoud, en flink wat links naar zichzelf. Nu maar hopen dat ze niet zien dat het hetzelfde verhaal steeds is, en dat ze maar blijven spammen. Dit kost ze uiteindelijk toch wat geld. Als deze nare zichzelf aanpassende post ze 1.08 cent meer kost, dan is het doel al bereikt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *