Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenOphouden met die Spam!Iedere blogger kent het probleem. Dit blog ontvangt meer dan 5300 reacties per maand. Hiervan zijn er per maand minder dan 15 van ‘echte’ personen. Zulke aantallen zijn bijna niet te bevatten. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 240 nutteloze reacties per dag, waarin juwelen, penis-verlengers, tablets, mangos, anti rimpel smeertjes en noem maar op geadverteerd worden. Bijna altijd vol met taalfouten, stijlfouten of gewoon geheel onleesbare teksten.

Ik ben ook niet onschuldig aan deze praktijken, maar ik heb het licht gezien en de duisternis de rug toegekeerd.

Uiteraard verloopt het spammen allemaal automatisch. Als ergens wat wordt gepubliceerd volgen er direct een flink aantal spam robots die er wat tekst bij willen plaatsen. Hierbij plaatsen ze steeds een iets andere tekst om niet zo eenvoudig ontdekt te worden. Het resultaat is meestal een warrige brij, maar toch lukt het toch soms om door de controle heen te komen, en dan is het doel bereikt. Als er een paar van de miljoenen reacties doorkomen is dat direct een goed resultaat. Als hierna 1 van de miljoen berichten een verkoop tot gevolg heeft, dan is het allemaal de moeite waard geweest.

Het is tijd om eens wat terug te doen en vandaar deze wraak-post met iedere keer een andere inhoud, en flink wat links naar zichzelf. Nu maar hopen dat ze niet zien dat het hetzelfde verhaal steeds is, en dat ze maar blijven spammen. Dit kost ze uiteindelijk toch wat geld. Als deze post de spam-boer een cent meer kost, dan ben ik al tevreden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *