Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenInternet vervuilende Spam!Iedere blogger kent het probleem. Dit blog ontvangt meer dan 4800 reacties per maand. Hiervan zijn er per maand minder dan 6 van ‘echte’ personen. Het is van de gekke. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 270 nutteloze reacties per dag, waarin investeringstips, hoogtepunt-uitstellers, rugzakken, burberries, energie drankjes en noem maar op geadverteerd worden. Vaak zijn de spam berichten onbegrijpbaar slecht opgesteld.

Ik werkte ooit voor een vertaalbureautje waar ook spam werd gebruikt om opdrachten te verkrijgen. Het was wel typisch dat de kwaliteit van de vertalingen vaak zeer te wensen over liet.

De spammers gebruiken hiervoor allerlei geautomatiseerde systemen, en meestal betekent dit dat bij een nieuwe post direct een aantal reacties worden geplaatst. Om de reacties moeilijker herkenbaar te maken als zijnde spam worden er vaak verschillende zinnen in verschillende volgorde gecombineerd om zo een uniek tekstje te vormen. Het resultaat is meestal een warrige brij, maar toch lukt het toch soms om door de controle heen te komen, en dan is het doel bereikt. Als er een paar van de miljoenen reacties doorkomen is dat direct een goed resultaat. Als hierna 1 van de miljoen berichten een verkoop tot gevolg heeft, dan is het allemaal de moeite waard geweest.

Dat kan ik natuurlijk ook, vandaar dus deze terug-pak post. Iedere keer is de tekst anders, zodat ze maar blijven spammen. Alle foute reacties verdwijnen toch gewoon, maar het zet misschien die nare spam bots wat harder aan het werk, en dat kost die spam boeren uiteindelijk toch weer een klein beetje meer geld. Als deze post de spam-boer een cent meer kost, dan ben ik al tevreden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *