Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenSpam, Spam, Spam!Iedere blogger kent het probleem. 99,93% van alle commentaar op dit blog is spam. Maar wat kunnen we hier nu aan doen. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 190 nutteloze reacties per dag, waarin investeringstips, hoogtepunt-uitstellers, echte dons jassen, reeboks, anti haaruitval shampoo en noem maar op geadverteerd worden. Bijna altijd vol met taalfouten, stijlfouten of gewoon geheel onleesbare teksten.

Ik ben ook niet onschuldig aan deze praktijken, maar ik heb het licht gezien en de duisternis de rug toegekeerd.

De spammers gebruiken hiervoor allerlei geautomatiseerde systemen, en meestal betekent dit dat bij een nieuwe post direct een aantal reacties worden geplaatst. Om de reacties moeilijker herkenbaar te maken als zijnde spam worden er vaak verschillende zinnen in verschillende volgorde gecombineerd om zo een uniek tekstje te vormen. Het resultaat is meestal een warrige brij, maar toch lukt het toch soms om door de controle heen te komen, en dan is het doel bereikt. Als er een paar van de miljoenen reacties doorkomen is dat direct een goed resultaat. Als hierna 1 van de miljoen berichten een verkoop tot gevolg heeft, dan is het allemaal de moeite waard geweest.

Het is tijd om eens wat terug te doen en vandaar deze wraak-post met iedere keer een andere inhoud, en flink wat links naar zichzelf. Nu maar hopen dat ze niet zien dat het hetzelfde verhaal steeds is, en dat ze maar blijven spammen. Dit kost ze uiteindelijk toch wat geld. Als deze post de spam-boer een cent meer kost, dan ben ik al tevreden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *