Spam

Spam zuigt, vandaar dit dynamische tekstje! Klik en ervaar de wraak tegen de spam boerenAnti-Spam!Wraak op de spam. Dit blog ontvangt meer dan 4500 reacties per maand. Hiervan zijn er per maand minder dan 13 van ‘echte’ personen. Zulke aantallen zijn bijna niet te bevatten. Al deze reacties worden netjes automatisch weggefilterd, maar het blijft een ondoorbroken stroom van informatie. Bijna 270 nutteloze reacties per dag, waarin horloges, hoogtepunt-uitstellers, broeken, zaras, energie drankjes en noem maar op geadverteerd worden. Bijna altijd vol met taalfouten, stijlfouten of gewoon geheel onleesbare teksten.

Ook ik ben (deels) schuldig hieraan, want ik heb ooit zeer korte tijd bij zo’n foute spamboer gewerkt. Die verstuurde spam om vertaalopdrachten binnen te krijgen.

De spammers gebruiken hiervoor allerlei geautomatiseerde systemen, en meestal betekent dit dat bij een nieuwe post direct een aantal reacties worden geplaatst. Om de reacties moeilijker herkenbaar te maken als zijnde spam worden er vaak verschillende zinnen in verschillende volgorde gecombineerd om zo een uniek tekstje te vormen. Het resultaat is meestal een warrige brij, maar toch lukt het toch soms om door de controle heen te komen, en dan is het doel bereikt. Als er een paar van de miljoenen reacties doorkomen is dat direct een goed resultaat. Als hierna 1 van de miljoen berichten een verkoop tot gevolg heeft, dan is het allemaal de moeite waard geweest.

Dat kan ik natuurlijk ook, vandaar dus deze terug-pak post. Iedere keer is de tekst anders, zodat ze maar blijven spammen. Alle foute reacties verdwijnen toch gewoon, maar het zet misschien die nare spam bots wat harder aan het werk, en dat kost die spam boeren uiteindelijk toch weer een klein beetje meer geld. Als deze nare zichzelf aanpassende post ze 1.03 cent meer kost, dan is het doel al bereikt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *