Mecanicos

Mecanicos!Meer nicotine, meer teer, meer van alles voor veel minder geld. Wie wil dat nou niet. Mecanicos zijn een goedkoop sigarettenmerk van de Canarische eilanden en ze kosten per slof minder dan 6 euro. Dat zijn nog eens prijzen, voor minder dan wat je in Nederland betaalt voor twee pakjes sigaretten heb je hier een hele slof! Jammer (?, nee, niet echt) dat ik niet rook.

Wat ik nu wel zeker weet is dat er blijkbaar ergens hier op het eiland tabaks-planten worden gecultiveerd. Ik ben natuurlijk geïnteresseerd in een stekje, om zodoende mijn eigen tabaksplant te kunnen zien groeien. Om een plantje te vinden zal ik slim moeten zijn. Als je op de Canarische eilanden iets wilt vinden dat niet voor alle toeristen is bedoelt, dan is de enige manier het sociale netwerk. Ik zal het dus aan een paar Canariers moeten vragen en dan kijken of mijn integratie op dit Canarische eiland voldoende is om een antwoord te vinden.

Bezoek pa en ma

Alex en Kees - jan 2012!Alex en Nel - jan 2012!Pa en ma zijn gezellig op bezoek, Erg leuk natuurlijk en alhoewel het voor de eilandbewoners niet eens zo warm is doet de zon en een temperatuur van rond de 20 graden mijn ouders toch goed.

Spaanse economie

Onzekerheid!In het eerste kwartaal van 2012 moet er 8,9 miljard euro worden bespaard. De regering wil zo het begrotingstekort terugdringen en daarom worden onder meer de salarissen van ambtenaren bevroren en komen er hogere belastingen op inkomen, spaargeld en onroerend goed.

We hebben het gemerkt. Na vijf jaar trouwe dienst wordt je opeens een contract voor een maand aangeboden. Terwijl je eigenlijk na drie jaar al in vaste dienst had moeten zijn. Je salaris ging vorig jaar al omlaag en is nu nog een beetje lager. Ook heb je opeens een paar zaterdagen waarop gewerkt moet worden. Vooruitzichten zijn er niet, want niemand weet wat er gebeuren gaat. Onzekerheid en geruchten alom. Zo gaat het nu met het personeel van de ziekenhuizen in Spanje. De regering moet bezuinigen en daar zijn ze nu goed mee bezig. Maar wat is het gevolg?

Ze kunnen al die contracten niet stopzetten, want dan komen er ontzettend veel werkelozen bij (er is al rond de 20% werkeloosheid), die allemaal recht hebben op een uitkering. Je betaalt de mensen dan wel eens waar iets minder, maar economisch brengen ze opeens niets meer op. Aan de andere kant levert de onzekerheid een directe stop op op grote uitgaven. Die nieuwe auto, daar wachten we nog maar even mee. De Spaanse economie komt langzaam maar zeker tot een halt en zie hem dan maar weer eens op gang te brengen.

De Naam van de Wind

Name of the wind!Ik heb een lange tijd geleden het boek ‘De naam van de Wind‘ cadeau gekregen. Het is een boek van Partick Rothfuss en het is onderdeel van een drieluik van boeken. Na een langzame start zie ik mij gedreven om dit boek vlot uit te lezen. Een flinke kluif, want het zijn 662 pagina’s maar op een of andere manier is het een ontzettend pakkend verhaal.

In het boek vertelt de hoofdpersoon over zijn leven. Ik heb nu een kwart van het boek gelezen en zijn leven is nu al van het ene uiterste naar het andere uiterste gegaan. Ik ben erg benieuwd en uiteraard moet ik binnenkort de andere twee delen zien te vinden.

Granen niet, fruit wel

Fruit hapje!Het gaat snel met de kleine. Hij is al weer 5 maanden. Twee weken geleden zijn we begonnen om een beetje granen in zijn melk te stoppen. Alex krijgt namelijk, als zijn moeder aan het werk is, twee keer per dag de fles. Die granen vond hij maar niks.

Vorige week zijn we begonnen met fruit. Eerst drie dagen kleine lepeltjes met sinaasappelsap en daarna beetje bij beetje meer sap. De sinaasappelsap was een beetje zurig, maar het ging erin als pap. Al ver voor het arriveren van het lepeltje ging zijn mond al wagenwijd open. Drie dagen later kreeg hij voor het eerst sinaasappelsap met peer.. een beetje vastere substantie en ook dat viel erg in de smaak. De meest recente toevoeging was lekkere appel.

3 koningen 2012

3 Kings!De drie koningen zijn weer in het land. Vanavond is er een optocht en morgen hebben we lekker vrij. Uiteraard krijgt kleine Alex weer een aantal kadotjes, tenminste, mits hij natuurlijk braaf is geweest. De koningen laten dan vanavond wat achter wat Alex dan morgenochtend vind.