Good cop, bad guy


De politie is er op uit gestuurd om een kist vol met goud op te pikken. Een boef is ook geinteresseerd in de buit. Na een schietactie is het de boef die het onderspit delft. Wanneer de politie er vandoor gaat komt een hond nog even polshoogte nemen.

Een combinatie van playmobil speeltjes, de Stop Motion app, wat ketchup en flink wat geduld heeft geresulteerd in onze eerste korte korte film. Geniet ervan!

Las Palmas film

Las Palmas is een leuke film die erg goed laat zien hoe de gemiddelde tourist zich hier soms gedraagt. Als inwoner van Las Palmas is het een erg herkenbaar filmpje, alhoewel het gelukkig niet al te vaak voorkomt. Eindelijk weer een beetje ‘reclame’ voor het eiland.

Burocontainer

Iedereen is het er over eens. Een helpdesk bellen voor een willekeurig probleem is een crime. In België hebben ze op een prachtige manier zoete wraak genomen.

The Cove

Dolfijn!Recent heb ik de film ‘The Cove‘ gezien. Een indrukwekkende documentaire over het vangen van dolfijnen voor dolfijn-shows over de hele wereld, en de rest wordt afgeslacht door de japanners om als voedsel te dienen.

De film licht twee vreemde aspecten toe in dit verhaal. De dolfijnen die moeten optreden kunnen dit alleen volhouden als ze voorzien worden van flinke hoeveelheden medicijnen. Zelfs met medicijnen houden ze het niet lang vol, en moeten er geregeld dolfijnen worden vervangen door nieuwe.

De dolfijnen die worden afgeslacht zijn weleenswaar om op te eten, maar het dolfijnenvlees kunnen ze niet als zodanig verkopen. In Japan wordt het verkocht als vlees van andere type vis. Nadeel van dolfijnenvlees is ook dat er een gevaarlijk hoge hoeveelheid metalen in zit.

Een mooie film waar je beter niet heen kan gaan als je niet tegen dolfijnenbloed kan. Af en toe was het wel een beetje overdreven allemaal, tot huilende vrouwen aan toe. Het resultaat is wel dat ik voortaan parken met dolfijnenshows zal gaan vermijden.

Kick-ass

Kick ass!Ik las laatst een nieuwsbericht dat de leeftijds aanduiding van een film te laag was, en deze wat bijgesteld naar een hogere minimum leeftijd. De betreffende film was getitelt ‘Kick Ass’. Op zich niet een echt aantrekkelijke titel, maar ik besloot de film toch maar te downloaded, omdat mijn interesse was gewekt.

Het resultaat was een erg verassende film die ik zeker kan aanraden.

Duinrennen

Afgelopen week hadden we bezoek van een paar vrienden uit Spanje en Italië die nu in Nederland wonen. Alhoewel het Nederlands nog een beetje onder de maat is hadden ze het klagen over het slechte weer bijzonder goed onder de knie. Zelfs ondanks een paar regenbuitjes hier wisten we goed te lachen over de kou in Nederland. Deels kwam dit doordat het nog goed mogelijk was om een aantal dagen naar het strand te gaan, om lekker te zonnen en een beetje te zwemmen.

Een nieuwe activiteit die ik heb ontplooit in de zandduinen in het zuiden is het duinrennen. Een sportieve bezigheid waarbij je een zandduin probeert op te rennen. Doordat je benen steeds in het zand wegzakken is dit geen eenvoudige bezigheid. Hier een filmpje van mijn vierde poging.

Avatar

Avatar!Het heeft even geduurd, ik moest mijn vriendin overtuigen, maar ik heb Avatar gezien. In 3D uiteraard. Een leuke film waar uiteindelijk de ‘good guy’ wint. Tsja, zo gaat het altijd. Toch is het een aanrader om te film in de bioscoop te gaan bekijken.

Nadeel van het 3D is dat je een brilletje op moet om het te kunnen zien. Met dit 3D brilletje zijn snelle actiescenes niet meer vloeiend te volgen, maar zijn het een soort slideshows. Tot slot bij het vertrekken richting huis werden we nog getracteerd op een flinke hoofdpijn, die een aantal uren aanhield.

Een tijd geleden hadden we ook de film Up in 3D bekeken. Deze film had veel minder snelle scenes, en duurde ook maar de normale anderhalf uur. Hierdoor had ik veel minder last van de 3D hoofdpijn na de film.

Hopelijk slaat het 3D niet aan en kan ik voortaan de actie weer gewoon in 2D bekijken. Of misschien verbeteren ze de ongemakken die er nu zijn.