Coca Cola & Mentos fontein

Het experiment is simpel. Een paar Mentosjes in een fles Coca Cola heeft als gevolg een grote fontein van cola die de fles uit spuit. Ik heb aan Alex het experiment uitgelegd, met als opmerking dat dit experiment absoluut niet in huis gedaan moet worden, want dan zit natuurlijk alles onder de cola. Dit is er eentje voor buiten.

Het ietwat tegenvallende resultaat zie je in dit filmpje.

Rare boot

Raar schip!
Hoe blijft zo’n schip varen? Het lijkt erop dat dit schip is bedoeld om een of andere vracht op te hijsen, maar het lijkt mij dat de stellage zo zwaar is dat het schip bij de eerste de beste golf omvalt.

Origineel toiletbordje

Hoge nood!Dit bordje kwam ik tegen in de jachthaven nabij ons huis. Blijkbaar toiletten voor als je echt moet. De afbeelding klopt ook wel, want als je in de buurt van al dat water moet, dan moet je! En bij hoge nood kan je niet anders dan je benen in een rare houding plaatsen.

Maken van gerucht

Maken van gerucht!
“het maken van gerucht is verboden”

ge-rucht (het ~, ~en)

  1. praatje dat in omloop is
  2. voortgebracht geluid, datgene wat de stilte verstoort

Wat betekent dit? Verboden toegang is duidelijk. Het lege grasveld op de achtergrond mag niet betreden worden. Maar wat is het maken van gerucht? Is het verboden om geruchten te verspreiden over het lege grasveld? Mag er helemaal geen geluid gemaakt worden? Wat zou het effect zijn van geluid op het lege grasveld? Wie kan het mij vertellen…