Inauguratie Bush

Het niveau van Bush's inauguratie speech!Zojuist op de tv… de inauguratie speech van Bush. Vrijheid voor iedereen, overal ter wereld! Een bijzonder goed streven, maar hoe kan je zo’n boodschap brengen als je in je achtertuin (vermoedelijke) terroristen opsluit en martelt zonder enige vorm van rechtspraak.

Vrijheid predikten is naïef als je er zelf niet aan doet.

Een andere Bush uitspraak:
‘Even the unwanted have worth’
Wederom een prachtige uitspraak. Iedereen heeft een waarde, het maakt niet uit hoe of wat die persoon doet. Een zeer strakke quote die aangeeft dat abortus inderdaad niet kan. Maar als je tegelijkertijd veroordeelden straft met de dood is dat wederom naïef.

Laten we hopen dat we nog 4 jaar Bush overleven, en dat hij niet met al te veel machtsvertoon overal ter wereld zijn vrijheid gaat opleggen.

Maar hebben we het in Nederland eigenlijk wel veel beter? Identificatieplicht die opeens noodzakelijk blijkt, cameratoezicht, traject controles, preventief fouilleren, een overheid die zich richt op iets ontastbaars als normen en waarden… Tsja, wie angst zaait zal ongetwijfeld niets goeds oogsten.

2 reacties op “Inauguratie Bush

  1. Vrijheid voor iedereen is iets wat allang niet meer bestaat. Er is immers een wet met regels waar je je aan moet houden. Als die wet er is, is er dus geen vrijheid om te doen wat erin verboden wordt. Op zich is het wel goed om een wet te hebben hoor, daar niet van :)

    Maar ik heb het gevoel dat de politiek sinds 9/11 wakker geschrokken is en eindelijk doorheeft dat we in een on-omkeerbare wereld leven die helemaal niet zo rooskleurig is als het lijkt.

  2. Terrorisme en oorlog bestaan al duizenden jaren.. De enige reden dat er nu extreem veel aandacht aan besteed wordt is omdat angst een makkelijke manier is om dingen voor elkaar te krijgen. Misschien ben ik naief, maar volgens mij is de wereld vele malen rooskleuriger dan dat iedere dag op het journaal getoont wordt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *