Schaarste

2 euro dubbelportret!Het vertrek van koningin Beatrix en de komst van Willem-Alexander is uiteraard groot nieuws en ook de Koninklijke Nederlandse Munt probeert een graantje mee te pikken. Er zijn aankondigingspenningen, abdicatiesets, speciale 2 euro munten en noem maar op. Nu zijn alle producten nog prominent van een Beatrix voorzien, maar na 30 april zal zonder twijfel weer een grote hoeveelheid munten geslagen gaan worden met het portret van Willem-Alexander. Kassa.

De nieuwe dubbele kop met Beatrix en Willem-Alexander zal gemengd gaan worden met de normale 2 euro munten. Er worden 20 miljoen munten geslagen, dus je zult er ongetwijfeld een paar voorbij zien komen. Voor de verzamelaars heeft de KNM een andere aanpak. Weer is er een zeer kleine oplage gemaakt van extra mooie twee euro munten. Een oplage die zo klein was dat ie weer in een paar dagen tijd uitverkocht was en dat lijkt een tactiek te zien die ze al een tijdje gebruiken. Schaarste creƫren om zodoende snel een zeldzame (en dure) munt te hebben.

De laatste paar uitgiften van de KNM in 2013:
2 euro dubbelportret – uitverkocht in 3 dagen
2 euro verdrag van rome in coincard – uitverkocht in 15 dagen
muntrol 2 euro dubbelportret – uitverkocht in 1 dag
BU set Nederland 2013 – uitverkocht in 11 dagen

Eenmaal uitverkocht stijgt de prijs van de muntjes al snel naar het dubbele. Hierdoor wordt je als verzamelaar bijna verplicht om zeer regelmatig de facebook pagina of de website van de KNM in de gaten te houden. Wat het voordeel is van deze schaarste van muntjes voor de Nederlandse munt is mij onduidelijk, maar de munt handelaren zullen er erg blij mee zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *