La Gomera

Komend weekend gaan we er lekker een weekendje tussenuit en dit keer is ons reisdoel het eiland La Gomera. Een van de Canarische eilanden die nog ontbrak in mijn lijstje.
Canary Islands!

La Palma El Hierro La Gomera Tenerife Gran Canaria Fuerteventura Lanzarote
El Hierro! El Hierro
Fuerteventura! Fuerteventura
Gran Canaria! Gran Canaria
La Gomera! La Gomera
La Palma! La Palma
Lanzarote! Lanzarote
Tenerife! Tenerife

Het eiland is een beetje lastig te bereiken. Eerst moeten we met de boot naar Tenerife en vanaf Tenerife pakken we een volgende boot naar La Gomera. Gelukkig zijn de tijden waarop de boot vertrekt nog redelijk gunstig en omdat we geregistreerde Canariers zijn krijgen we 50% korting op de tickets.

La Gomera belooft een erg mooi reisdoel te worden. Ze hebben een flink stuk natuur, het Garajonay National Park. Ook is er een typische rotswand, Los Organos, die er uit ziet als een soort rots in orgelvorm.

In La Gomera hebben ze flink wat lekkernijen. Lokale kaas, geroosterde varken of geit, palmhoning en het is de plek waar men almogrote heeft uitgevonden!

Verder is het de enige plek ter wereld waar ze een aparte taal hebben ontwikkelt. Een fluittaal genaamd Silbo Gomero (Gomeraanse fluit). Al fluitend communiceert de locale bevolking over grote afstanden. Dit bleek de makkelijkste manier om snel informatie over de ravijnen te sturen. Uiteraard is mijn idee dan ook om op het eiland flink te fluiten. Mocht ik per abuis mezelf verkeert uitdrukken is er nog niks aan de hand, want de ontvanger van de ‘foute fluit’ is waarschijnlijk aan de andere kant van een ravijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *