Leidse loper

Leiden, de sleutelstad! De Leidse loper is een wandeltocht door Leiden heen. Deze wandeltocht wordt gekenmerkt door allerlei bordjes die in Leiden staan die de route aangeven. De wandeltocht beschrijving is voor 5 euro te koop bij het VVV, maar toch vind ik het leuker om de route uit te pluizen zonder boekje.

Ik heb al wat ervaring met het begeleiden van toeristen door Leiden, en ik weet wel een aantal plekken waar een toerist toch echt geweest moet zijn. Tijd dus voor een eigen variant van de Leidse loper… Alleen mag ik de naam Leidse loper waarschijnlijk niet gebruiken, dus ga ik binnenkort werken aan de Leidsche tocht. :-D

Update: Hmmm, een kleine internet zoektocht levert al gelijk wat op… De route gaat langs: “Lakenhal – Beestenmarkt – Galgewater – Molen de Put – Scheepvaartschool – Groenhazengracht – Rapenburg – Herensteeg – Pieterskerk – Latijnse School – Breestraat – Koornbeursbrug – BurchtHooglandse kerkgracht – Oude Rijn – Lange Mare – Boerhaave museumOude Vest“. De meeste van deze plekken zeggen me niet eens wat. Verder heeft het Leidse loper project de Leidsche gemeente 184.000 euro’s gekost :-(

1 reactie op “Leidse loper

  1. Pingback: Wandelingen in Leiden

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *