Geloof

Good Omens gisteren (pas) uitgelezen… En ik was onder de indruk. Het moraal van het verhaal is dat er altijd goed en slecht zal zijn, en dat er altijd een evenwicht is tussen beide. Goed kan niet bestaan zonder slecht, en slecht kan niet bestaan zonder goed.

Een paar jaar geleden had ik een ebook aangeschaft van Scott Adams, ‘God’s Debris’. Dit was mijn eerste en vooralsnog laatste ebook. De reden dat ik dat boek kocht was omdat ik toen alles spaarde van Scott Adams, en dat ik wel eens het ebook concept wilde zien. Het eerste wat ik gedaan had was het ebook gehackt, en in een editbare vorm in een editor gekregen. Hierna kon ik doen en laten met de tekst wat ik maar wilde en heb ik er een mooi (fysiek/papieren)boekje van gemaakt. Tot slot heb ik het boek ook maar gelezen.

Maar het gaat nu niet om het ebook concept, maar de inhoud. En die inhoud was bijna identiek aan de inhoud van Good Omens, tenminste, in mijn hoofd, terwijl de stijl van schrijven en de manier waarop de schrijvers gedachten worden geformuleerd totaal niet vergelijkbaar zijn. Erger nog, de daadwerkelijke verhalen lijken in de verste verte niet op elkaar. Toch ben ik door het leggen van deze link bijzonder blij, het voelt alsof iets waaraan ik twijfel en al heel lang twijfel weer is bevestigt…
raar….

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *