Keuring

Ieder jaar moet onze auto gekeurd worden, want zonder keuring zou het wel eens een gevaar op de weg kunnen zijn. Gisteren reed ik langs de keuringsdienst en ze hebben onze Ibiza aan een grondige inspectie onderworpen. Na afloop kreeg ik in ruil voor wat geld een nieuw stickertje en we kunnen nu weer een jaar vooruit.

Alhoewel…. vooruit lukte nog wel, maar met horten en stoten. Na de keuring reed de auto alsof iemand alle wielen eraf gehaald had, waarbij de motor ook nog eens afsloeg bij iedere vertraging. Gelukkig kon ik nog net een monteur bereiken alhoewel ik onderweg flink wat getoeter heb moeten aanhoren. Mijn vermoeden is dat ze tijdens de keuring iets losgeschud hebben in de laatste test (hierbij werd de auto flink heen en weer geschud terwijl ik aan het stuur moest draaien).

Vanmiddag hoor ik het resultaat. Voor mij de eerste keer dat mijn auto na een keuring stukken slechter af is dan ervoor.

1 reactie op “Keuring

  1. Het klinkt als een redelijke normale spaanse controle, als ik het zo lees tenminste. Controle met oogkleppen op, goedkeuren, stiekem iets losdraaien en daarna weer geld innen. Klinkt eigenlijk wel heel spaans. En dan ben je je auto weer ff kwijt….

    Ik had exact hetzelfde, doe een keuring, alles doet het goed. geen probleem, apktje helemaal goed, en dan een week later kapt ie ermee, moet ik een nieuwe benzinepomp hebben. Volgens mij schudden ze in Nederland ook te hard aan autos.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *