Diablo 3

Diablo3!Een lange tijd geleden was ik een zeer fervent speler van computer spelletjes. Diablo was een van de spelletjes die ik graag speelde. Kort geleden is een nieuwe versie van dit spel verschenen en die moest ik natuurlijk proberen.

Er is een gratis versie beschikbaar waarbij je een klein stukje van het spel kan uitproberen. De gratis versie is alleen beschikbaar als je iemand kent die het spel gekocht heeft en als deze persoon jou een van zijn speciale probeer sleutels wil geven. Ik had geluk want ik kende precies zo´n persoon.

En dan het spel. Het eerste dat me op viel is dat hij extreem veel lijkt op de vorige versie. Hebben ze daar nu 8 jaar aan gesleuteld? Goed, mijn PC voldeed niet aan de minimum eisen, maar toch draaide het spel verbazingwekkend goed. Lekker monsters hakken lukte zonder problemen en deed het oude gevoel weer herleven.

Monster hakken lukte dus perfect, maar het zonder problemen is niet helemaal waar. De nieuwe versie van Diablo vereist dat je online bent en inlogt met je battle.net account. Op zich geen punt, behalve dat het vaak mis gaat. Soms ben je midden in het spel je verbinding eventjes kwijt, en moet alles uit en weer opnieuw gestart worden. Na de laatste update krijg ik het spel al helemaal niet meer gestart. Jammer allemaal.

Als laatste is de prijs van het spel nog een puntje. Hier kan je de doos in de winkel kopen voor iets meer als 40 euro. De digitale versie kan je echter veel eenvoudiger van de Blizzard site downloaden. Je hebt dan geen doos en geen CD maar het is iets eenvoudiger. Helaas kost deze digitale versie maar liefst 60 euro! Een onbegrijpelijk verschil.

Mijn conclusie: Het is een leuk spel, maar ik heb voorlopig voldoende aan de demo versie ook al heb ik die al een paar keer doorlopen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *