Audi

Audi deur met gat!Tijdens ons bezoek aan Nederland hebben we een paar dagen bij mijn broer bivakkeert. Hij had net een mooie nieuwe auto, een Audi A3. Hij heeft de auto net een paar weken en de auto wordt ieder dag netjes voor zijn huis geparkeerd in een burgerlijke buurt in Den Haag. Niks aan de hand zou je denken maar het liep toch anders. Opeens zat er ´s ochtends een flink gat in de deur van de bestuurder. Vlak onder het slot.

Na het aangifte doen bij de politie, aangifte doen bij de verzekering en langs bij de schade expert kregen we een aantal heldere conclusies. Het gat was gemaakt om het ingebouwde navigatiesysteem te stelen. De dieven waren waarschijnlijk gestoord tijdens hun ‘werk’ en hebben het bij het gat gehouden. Het raampje van de auto is niet ingeslagen, want dan gaat het alarm af. Het gat in de deur dient om de auto te openen zonder dat het alarm af gaat.

De auto meenemen zou betekenen dat de navigatie dezelfde avond alsnog gestolen zou worden. De deur wordt nu gerepareerd en verstevigd maar de vooruitzichten zijn niet positief.

Hierna kwam de onofficiële informatie. De dieven komen gegarandeerd terug om de navigatie alsnog mee te nemen. De deur wordt nu versterkt, maar dan zal zeer waarschijnlijk geen stand houden of de dieven komen terug met steviger materiaal. Het navigatiesysteem zal in Oost-Europa ongeveer 10 euro opbrengen. Het is de vraag of deze prijs ook echt reëel is, want een nieuwe navigatie kost rond de 1500 euro’s. De voorlopige oplossing is een flinke metalen stang aan het stuur, en voor het navigatie scherm. Wellicht wordt zo de roof vermoeilijkt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *