Bergkroniek 2008

Ieder jaar is het weer hetzelfde ritueel. Ik moet een stukje schrijven voor de familie over het afgelopen jaar.

2008 is voor ons een rustig jaar geweest. Het is vreemd om zo ver weg van Nederland (en ook ver weg van Madrid voor Ana) te wonen, maar we zijn al aardig aan het integreren in het eiland. Het leven hier in spanje is ook flink anders als in Nederland. We hebben bijna geen seizoenen. Het verschil tussen de zomer en de winter is misschien 10 graden, maar gedurende het hele jaar kunnen we naar het strand.

Het hele jaar hebben we zo´n beetje gespendeerd in Las Palmas in de Canarische zon, met een paar uitstapjes. In het begin van het jaar ben ik een weekje naar Nederland geweest. Veels te kort en veels te druk, maar toch erg leuk om weer even ‘thuis’ te zijn. We zijn een weekendje in Fuerteventura geweest. Lekker op de enorme stranden luieren. En onze vakantie in Egypte en Noord-Spanje en Zuid-Frankrijk. Egypte was erg heet maar ook erg indrukwekkend! Ook ben ik weer begonnen met spaanse les. Twee keer per week zit ik weer in de schoolbanken dit keer voor een officieel diploma. Spaans spreken gaat me redelijk goed af, alleen het schrijven blijft nog een beetje achter, dus daar ben ik nu verandering in aan het aanbrengen. Ana wilde nog een poging doen om Nederlands te leren, maar helaas. Naast alle andere talen die je kan leren zoals Duits, Engels, Chinees, Indisch, Rusisch, etc. was Nederlands geen optie. Nou ja, ik zal dan zelf maar proberen om Ana wat Nederlands aan te leren.

We wensen iedereen een heel goed en gelukkig nieuw jaar toe!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *