Het zuiden

Alex op vakantie!Gran Canaria is een eiland ter grootte van ongeveer Utrecht. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas en, verrassend voor zo’n kleine eiland, is dit een van de 10 grootste steden van Spanje. Het vreemde van Gran Canaria is dat het eiland uit twee delen bestaat, noord en zuid. Las Palmas ligt in het noorden van het eiland en in het noorden is het vaak een beetje bewolkt. Het zuiden van het eiland is het gebied met de toeristen. In het zuiden vind je bijna uitsluitend hotels en hier bevinden zich altijd alle toeristen en vind de de mooiste stranden en de meeste zon. Het merkwaardige is dat het toeristische zuiden ook echt wordt aangeduid als ‘het zuiden’ door de eiland bewoners.

Het afgelopen paasweekend hebben we lekker vakantie gevierd in het het zuiden. Gezellig een appartementje gehuurd en het hele weekend hebben we, met vrienden die op bezoek waren uit Madrid (gezamenlijk waren we drie stelletjes, drie baby’s en een baby op komst), lekker uitgerust in de zon (Alex uiteraard onder de parasol). Veel meer hebben we niet uitgevoerd want plannen maken met één baby is lastig.. maar met drie was dit onmogelijk.

Alex beviel het heel erg goed zo op vakantie en zelfs het insmeren met factor 50+ leek hem niet te deren. Hij heeft goed geslapen en hij heeft een beetje kunnen wennen aan andere baby’s in zijn buurt. Eerst waren al die vreemde mensen en andere baby’s even schrikken, maar hij wende snel aan zijn nieuwe omgeving en al die mensen die hem oppakten. Alex had zelfs nog een verassing voor ons in petto, na afloop bleek hij opeens veel meer te praten! Hij brabbelt maar aan met als veel gehoorde term ‘tiet’. Net zijn vader.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *