ITV

ITV!In Spanje heet de autokeuring ITV en gisteren was voor ons de grote dag. Met de auto langs het gebouw van de ITV voor de keuring. Eerst 35 euro betalen en voor dit bedrag kreeg je een stapeltje formulieren.

Daarna in de rij en door een soort van garage/teststraat rijden. Drie keer moesten we stoppen en schreeuwde de 3 monteurs om de beurt een aantal commando’s. Remmen, licht, ruitenwisser, achteruit, handrem, gas, koppel, veel gas, weinig gas, etc. Pfff, niet te volgen zo snel, maar gelukkig had ik een tolk in de auto die er ook niet veel van snapte. De formulieren werden onderhand door de monteurs ingevuld.

Uiteindelijk bleek dat de auto weer voor een jaar is goedgekeurd met een paar kleine gebreekjes zoals hier en daar wat roest. Na 5 minuten stress kregen we een nieuw stickertje voor op de ruit en konden we weer gaan.

2 reacties op “ITV

 1. Wel cool dat je precies kan zien dat er ook echt naar je auto gekeken wordt. In Nederland zetten ze je auto volgens mij gewoon een paar dagen aan de kant en wordt er alleen maar gekeken of er veel roest of weinig roest op zit.

 2. Hallo, Via Google kom ik op je blog. Wij zijn ook wonende in Spanje (Barcelona) en bezig met de ITV. Er zijn echter een paar documenten vereist waar ik niet helemaal uit kom, misschien kun/wil jij me helpen?
  -certificado de empadronamiente (dit is duidelijk, een inschrijvingsbewijs vd gemeente)
  – baja consular (del pais de procedencia (o en su defecti, Documento Oficial del Consulado del país de procedencia en España)

  Weet jij wat het laatste document inhoudt en waar ik dat kan krijgen?
  Ik hoop dat je me kunt helpen. De ITV staat woensdagochtend gepland en dan moet ik alles hebben.

  Alvast bedankt voor je moeite.
  Groet,
  Nathalie

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *