Maak er wat van in 2008!

Gelukkig 2008!Het nieuwe jaar is weer begonnen en 2008 belooft weer een interessant jaar te worden, overigens net als de vorige jaren. Over twee weken verhuizen we maar we blijven in Las Palmas. Ik ben erg benieuwd of dat over een jaar nog steeds zo is. Ons plan om alle 7 Canarische eilanden te bezoeken moet ook nog uitgevoerd worden en we overwegen een vakantie naar Egypte.

Tijdens oud en nieuw van 2007 heb ik, geheel naar Spaanse traditie, twaalf gepelde, pitloze druiven gegeten. Één druif per klokslag om precies 12 uur ´s nachts. Iedere druif staat voor een gelukkige maand in het nieuwe jaar en het lijkt te hebben gewerkt.

2007 is een flink rumoerig jaar geweest. Ik ben het jaar begonnen met een verhuizing naar hartje Madrid. Hier kreeg ik te horen dat mijn werk helaas was gecanceld. Ai. Hierna was ik een tijdje opzoek naar een andere kans. Niet gemakkelijk want we hadden plannen om halverwege het jaar te vertrekken naar Glasgow, waar Ana 9 maanden aan de slag kon.

Uiteindelijk zijn niet naar Glasgow gegaan. Ana kreeg een beter aanbod vanuit de Canarische Eilanden. ‘Gelijk doen!’ was mijn advies en twee weken later huurden we een appartementje in Las Palmas. Ana aan het werk en ik lekker in de zon.

Mijn eerste baan in het zuiden van het eiland was een flinke tegenvaller. Ik verwachtte dat het wel goed zou zitten, omdat het bedrijf niet Spaans was, maar Belgisch/Nederlands. Maar helaas. Dit bedrijf bleek juist in Spanje gehuisvest omdat het hier geen last had van alle regels die gelden in ontwikkelde landen. Zelfs voor Spaanse begrippen maakte ze het flink bont. Na 3 maanden hield ik het hier maar voor gezien.

Na mijn eerste baantje vond ik al snel een nieuwe uitdaging, gevonden dankzij het sociale netwerk van Canariers. Een sociaal netwerk dat bijzonder effectief werkt. Dit keer een Spaans bedrijf op loopafstand van ons appartement. En alles goed geregeld! Salaris, pensioen en zelfs belasting afdracht.

Sinds we in Las Palmas wonen hebben we bijna iedere week bezoek. Het gehele eiland bezoeken we dan weer, dus de toeristische punten kan ik zo’n beetje dromen. Meestal is het bezoek Spaans maar af en toe is er ook bezoek uit Nederland. Erg prettig om af en toe weer Nederlands te praten. Ik ben ook heel erg blij met de bezoekjes uit Nederland en de kaarten die ik ontvang.

Sportief. Tsja, niet alles gaat altijd zoals ik wil. Een paar maandjes naar de gym, een tijdje lang liep ik ieder ochtend een rondje hard over het strand en een weekje surfles. Volgend jaar toch maar met iets meer overtuiging gaan sporten.

Al met al kijk ik met een zeer tevreden gevoel terug op 2007. Wel is het af en toe moeilijk dat iedereen, mijn familie en vrienden zo ver weg zijn. Maar goed, in ieder geval ben ik een stuk minder wit. Ik heb een gezond kleurtje en ik voel me ook lekker en gelukkig hier. Misschien is dat het effect van het ontbreken van regen en kou.

Mijn goede voornemen voor 2008 is om wat meer te gaan sporten. Twee keer in de week iets sportiefs lijkt me een goed en haalbaar uitgangspunt. Ook wil ik het Spaans wat beter onder de knie krijgen. Dan hoef ik hopelijk niet steeds te denken voordat ik een woord zeg. Verder hoop ik voor een tijdje een wat stabieler leventje te hebben. Ik wil een paar keer naar Nederland op bezoek en verder eventjes gewoon huisje-boompje-beestje en bedenken wat er nog meer te ontdekken valt.

Het is lastig om kansen en mogelijkheden te herkennen als ze optreden, maar heb vertrouwen in de toekomst en heb vertrouwen in jezelf. Probeer je kansen te grijpen, je wensen te realiseren en waag gewoon eens een gok. Ik heb gemerkt dat dit verbazend vaak goed gaat! Gaat het mis, zie het als een welkome levensles en probeer het gewoon nog een keer. Ik wens je een bijzonder gelukkig 2008 toe!

11 reacties op “Maak er wat van in 2008!

 1. jullie ook een gelukkig 2008, dat de verhuizing maar soepel moge verlopen en je weer snel in de zon kan liggen (oeps, schoonmaken in huis)

 2. GELUKKIG NIEUWJAAR!!
  Ik wens jullie in het nieuwe jaar heel veel geluk, liefde, kansen, levenslessen en post toe.(dat laatste daar zorgen wij wel voor ;-)) Geniet ervan.

  En ik vind dat je hele goede voornemens hebt. Sporten schijnt heel goed voor je te zijn (ik heb er zelf niet zoveel ervaring mee).
  En dat je naar Nederland op bezoek komt is nog beter want je wordt hier gemist!!

  Groetjes

 3. Het is leuk te horen dat ik een beetje gemist wordt. Maar wees gerust, ik kom zeker naar Nederland! En dat sporten, dat heb je helemaal niet nodig, Barbara. Met een ammer in de buurt en binnenkort een klein ammertje heb je gegarandeerd voldoende beweging en activiteiten.

 4. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat je met een “klein” buikje ouder wordt :-) dan mensen met een six-pack of giga-pens

  dus niet te hard sporten a3!!!
  (of genoeg drinken ter compensatie)

 5. Wow wat een eindejaarsspeech! 2008 wordt een jaar vol veranderingen voor iedereen. Veel geluk, gezondheid en liefde gewenst!

 6. Jaja, dat krijg je als ieder jaar de gehele familie een stukje moet schrijven over het afgelopen jaar. Dan krijg je een interesant boekwerk. Mijn bijdrage heb ik ook maar online gezet. Twee vliegen in één klap :).

 7. Heeeee…..wat is dit….sporten en gezond leven. Jezus man, schrijven jullie dit allemaal nu om in een goed daglicht te komen staan…..goede voornemen is meer zuipen, meer roken, meer blowen, naar PINKPOP gaan en niet zeuren over huiswerk (herman hahaha), kijken naar lekkere wijven in de sportschool vindt ik dan wel een goede eigenschap van de sportschool…..en trouwens ik vraag me toch af wat berg bedoelde met het verhaal over dat ammer barbara genoeg sportafleiding bedoeld. volgens mij ben ik de rust zelve en helemaal niet druk……althans ik ken mensen die nog drukker zijn dan ik, dus volgens mij heeft bar het nog best rustig met mij…..hmmmm……ik denk eigenlijk dat ik met deze instelling best een goede vader wordt :-)

 8. oke, ik zal minder zeiken over mijn huiswerk en meer naar de sportschool gaan ;) maar als ammer in het dagelijks leven net zo rustig is als op 1 januari dan tsja…… dan is het toch een heel ander mens!

  Gelukkig was bar in de buurt om voor wat drukte te zorgen, hahahahahahaha

  ennuh pinkpop, ik krijg er steeds meer zin in (ditmaal zonder gezeik! YEAH) en ik hoop dat Adrie ditmaal Ana meeneemt om haar de geneugten van bier, vet voer, champignonnesoep, tassen- party- en slaaptent en uiteraard plenty of music te laten beleven op z’n pinkpops (natuurlijk nog veel meer leuke dingen maar voor je het weet lezen Ana’s ouders mee dmv zo’n online vertaalprogramma ;-) )

  ennuh dacht je nou echt dat je niet gemist werd???

 9. Waaaaaaaaaaaaaaaah hey ik ga wel weer mee. weliswaar niet in de party tent en verdwijn ik niet als t regent :P

  Maar goed you only live once :p

  PARTY TIIIIIIIME.
  En bar en rogier hoe doen jullie dat dan met de kleine?

  x

 10. Wij zijn ook van de partij, maar waarschijnlijk alleen de eerste dag. Metallica is een band die ik gewoon weer MOET zien. 1 Juni zijn er andere plannen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *