Weer praag

Praag!! Vanmiddag vertrek ik weer, voor de derde keer al dit jaar, naar het gezellige Praag. De trein heb ik toch maar links laten liggen, want als ik via Fran in Duitsland wilde reizen koste me dat bijna 16 uur reistijd en 6 of 7 overstappen, en dat is toch echt veel te veel. Gelukkig is het door de lucht maar een uurtje.

Dit keer ga ik samen met Franziska naar Zuza, dus dat wordt een weekendje vol toeristische hoogtepunten, gecombineerd met taallessen Duits en Tsjechisch. En uiteraard ga ik op zoek naar een typische absinth lepel voor het perfecte absinth (drink) ritueel :-p.

3 reacties op “Weer praag

  1. haai,

    ik had even een vraagje naar aanleidin van je Praag/absinth verhaaltje. Ik ben namelijk ook onlangs in Praag geweest en ook ik heb absinth meegenomen alleen was ik er toen nog niet van op de hoogte dat een absinthlepel eigenlijk onmisbaar is. Nu vroeg ik mij af of het jou inmiddels al gelukt is, ook al is het nu 2 maanden later.

    Bedankt alvast,

    Bram Wijnbergen

  2. Hey Bram,

    Jaja, het is me gelukt! Ik heb een uiterst handig lepeltje kunnen vinden in een winkeltje nabij de karlsbrug waar ze touristische rommel verkochten. Maar zonder lepeltje kan het ook! Het enige wat van belang is, is dat de brandende suiker een beetje in de absinth kan druppelen, dus als je in plaats van een lepeltje een klein vorkje ofzo gebruikt is dat ook perfect.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *