Hand verbrand.

Door een domme zet heb ik mij het voorbereiden van een kop thee wat heet water over mijn duim gekregen. Uiteraard direct overvloedig met koud water de pijnlijke plek afgespoeld, maar het bleef irriteren/pijnlijk. Totdat ik een Spaanse tip kreeg: Tandpasta!

Door over de verbrandde plek een laag tandpasta te smeren koelt de plek direct af en zolang de tandpasta er zit voelt het ook niet meer pijnlijk aan. Een goede tip dus. Eerst veel koud water en daarna een laagje tandpasta.

Het idee hierachter is dat er op de verbrandde plek veel vocht verloren gaat, doordat de huid is aangetast en dit zorgt voor een irriterend gevoel. De tandpasta voorkomt het verloren gaan van vocht en koelt tegelijkertijd de boel af.

Update: Alhoewel tandpasta voor verkoeling zorgt werkt het alleen met zeer kleine brandwondjes. Voor iedere brandwond geldt dat je er eerst 15 minuten koel water over moet laat lopen.

1 reactie op “Hand verbrand.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *