Een week uitdaging – Maandag

Dit is een berichtje gerelateerd aan mijn ‘één week uitdaging‘.

[07:00] De week start met mijn wekker. Ik sta op, aankleden, poets mijn tanden, en begin met voorbereidingen. Melk voor de kinderen, melk voor Ana, en een drinkyogurt met een vitamine pilletje voor mijzelf. Hierna de school uniforms zoeken en klaarleggen. De kinderen wakker maken, en Alan aankleden. De gambas een beetje voer geven, en de rolgordijnen omhoog. Bedden opmaken, en klaar.

[07:45] De daglijke commune. Op naar het werk in de auto. Ik ben ongeveer een half uurtje onderweg. Weinig verkeer normaal gesproken, behalve als er een ongeluk is, dan zijn er geen alternativen, dus moet ik geduld hebben.

[08:15] Parkeren en een kort stukje naar het kantoor lopen. Inklokken en beginnen met een bakje koffie. Op kantoor zijn rond de 80, 90 personen aan het werk in een grote kantoortuin. Ik werk aan een API die gebruikt wordt door een van onze mobile apps. Ik gebruik Java, Postman, Postgres, Unix shells, Swagger, WIKI.

[12:15] Mijn afdeling gaat eten. Ik heb vandaag rijst, met bloemkool en een mix van varkensvlees (over van vorige week). Na de lunch is het tijd voor en lekkere capuccino.

[16:15] Uitklokken en op naar de auto. Als het een beetje meezit ben ik op tijd thuis om de kinderen naar hun muziekles te brengen. Ze hebben een uurtje piano/keyboard les in de Yamaha muziek school.

[16:xx] De kinderen hebben muziek, dus ik kan naar de supermarkt. Melk kopen voor de kinderen en de rest van de boodschappen voor deze week. Ik koop (net als vandaag) vaak kalkoen wat ik dan met rijst en wat groente naar mijn werk meeneem. Met de inkopen ga ik weer richting huis om alles op de juiste plek te leggen.

[17:30] Muziekles is weer afgelopen. Ana neemt na de muziekles de kinderen weer naar huis.

[18:30] Iedereen weer thuis. De kinderen eten bij oma. Ondertussen maken we het huis een beetje schoon. Ook draaien we een was. Met een oud tshirt heb ik de vloer schoongemaakt. Een flinke hoeveelheid stof opgehaald, veel meer dan ik had verwacht. Toen maar de roomba schoongemaakt, en deze zat inderdaad overvol. De roomba zuigt iedere werkdag het hele huis (terwijl we aan het werk zijn) maar het bakje voor de stof zat zo vol dat er geen stofdeeltje meer bij kon. Ik heb hem leeggemaakt en schoongemaakt, dus hij kan nu in ieder geval weer een week zijn werk doen.

[18:xx] Alex was netjes zijn huiswerk aan het maken, en opeens merkte hij flink wat beestjes vlak achter zijn raam. Een van zijn planten zat helemaal vol met ruspen. We hebben ze op een na allemaal weggehaald, zodat die ene voldoende voedsel heeft, en zij zich lekker vol kan eten en zich omvormen tot monarch vlinder.

[20:00] Rond een uur of acht maak ik de melk voor de kinderen.

[21:10] De was hangt buiten te drogen. Morgen is dat weer klaar. Kinderen slapen. Alan na een massage, en Alex na het lezen van een pagina uit zijn boek. Bij Alan moet ik meestal 3 jij en Jannekes voorlezen, maar vandaag had ie liever een mini massage van zijn ruggetje.

[22:00] [18:30] Iedereen weer thuis. De kinderen eten bij oma. Ondertussen maken we het huis een beetje schoon. Rond een uur of acht maak ik de melk voor de kinderen.

[21:10] Kinderen slapen. Alan na een massage, en Alex na het lezen van een pagina uit zijn boek. Bij Alan moet ik meestal 3 jij en Jannekes voorlezen, maar vandaag had hij liever een mini massage van zijn ruggetje.

[22:00] Douchen. Bed in. Vooraf nog een paar minuutjes avondgymnastiek, een paar keer rekken en strekken, om te zien of ik mijn buikje wat kan verminderen. Een beetje reddit lezen en slapen. Morgen weer een dag.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *