Mei ’24

De maand begon met een dagje all-in in het zuiden van Gran Canaria. Voor moederdag had Ana een luxe hotel geboekt samen met wat vrienden. Ana had van de kinderen een getijdenklok gekregen en nog een paar kleinere kadootjes. Een overnachting maar, dus we moeten goed ons best doen om optimaal te genieten/profiteren van de all-in.

Makkelijker kunnen we het niet maken… Er zijn volgens mij toch nog wel wat verbeteringen mogelijk. Mijn paspoort verloopt binnenkort, dus ik moest een dag vrij vragen en een ticket kopen naar Madrid. Daar moest ik een paar maanden vooraf een afspraak maken voor de ambasade. Ik moest een account aanmaken om een aanvraag formulier te kunnen downloaden. Dat formulier moest ingevuld worden, en moest aangevuld worden met een certificaat dat gevraagd kon worden bij de gemeente waar ik woon. Ik ga maar 1 dagje naar madrid, dus ik mocht extra betalen om het paspoort op te sturen naar mijn huis. Scheelt me een retour ticket. Het nieuwe paspoort krijg ik pas als ik mijn oude heb op gestuurd. Daarna duurt het rond de 5 weken, dus bijna twee maanden.

Combineren van vervelende/verplichte handelingen met wat plezier is een van de leuke dingen in het leven. ‘Het beste ervan maken’ is een super belangrijke vaardigheid die, als je hem eenmaal onder de knie hebt, de rest van je leven wat aangenamer maakt. Dit is me gelukt tijdens de tocht naar Madrid. In plaats van verloren vrije dagen, verloren geld voor tickets, een verloren weekend heb ik geluk en kon ik verblijven bij Miguel, de peetoom en pan-peetoom van onze kinderen, en een hele goede vriend van ons. Dat was natuurlijk superleuk!

Misschien was het niet het beste idee dat ik ooit heb bedacht, maar ik heb mezelf ingeschreven voor de Bestail Race! Ik ben voor de ‘6KM – Hell’ categorie gegaan. Ik heb gelukkig nog tot December voor de voorbereiding.