Ons kent ons

Ons kent ons!Ik blijf me er over verbazen. De enorme kracht van het sociale netwerk in Spanje. Eerder al had ik gemerkt dat je via het sociale netwerk een dik jaar van je dokters afspraak kan halen.

Dit netwerk blijkt ook economische voordelen op de leveren. Zoals de prijs van medicijnen, een redelijk essentieel product voor de gezondheid. In plaats van het volle pond betalen we nu slechts 66% voor alle in de apotheek verkrijgbare producten. Voor mijn potjes met multi-vitamine betaal ik dus nu in plaats van 21 euro slechts 14 euro.

Voor ons is deze korting mooi meegenomen, maar het is natuurlijk vervelend voor de Spanjaard of toerist zonder connectie in het ziekenhuis of bij de apotheek.

De laatste echo van Pek

We hebben wederom een blik mogen werpen op onze toekomst. Nog één maand en dan wordt Pek geboren en dan zal hij geen Pek meer heten, want dan verdient hij zijn nieuwe naam.

Ana vertrekt volgende week naar Madrid waar over een maand, de 24ste augustus, Pek ter wereld gebracht zal worden met een keizersnee in het ziekenhuis van Alcala, het stadje waar we ook getrouwd zijn.

Pek is af en toe flink aan het schoppen in de buik. Ook is hij steeds erg blij als Ana wat heeft gegeten. Dit keer hadden we een test waarbij een een grafiekje gemaakt werd van Pek’s bewegingen en zijn hartslag. Eerst rustig, maar toen Ana een lolly kreeg begon de actie.

Pek - Statistieken!
Op de grafiek zie je in het bovenste lijntje de hartslag of de bewegingen van Pek. De verticale streepjes hieronder zijn een indicatie dat Pek merkbaar bewoog en de onderste lijn zijn bewegingen van Ana. Hieruit blijkt dat Ana ter plekke twee mini weeën gehad heeft.

De kleine weegt inmiddels 2046 gram en het is een kleine baby, maar dat kan ook bijna niet anders met zo’n kleine moeder.

Kinderliedje

Hakke hakke puf puf!Waarom zijn die kinderliedjes altijd zo zoetsappig en staan ze ver verwijderd van de realiteit. Ik denk dat het beter is om gewoon eerlijk en open te zijn.

Op een CD met kinderliedjes die we hebben gekregen stonden een aantal van die typische zoetsappige gevallen. In mijn verbeterde versie schort het hier en daar nog wat aan de rijm, maar ik heb nog tijd om hier wat aan te sleutelen.

Voordelen ten opzichte van het origineel:

  • Eerlijker over de staat van het openbaar vervoer
  • Toegevoegde telling tot 10
  • Weg met dat ‘hakke, hakke’

Lees verder

Bezoek pa en ma

Vader Kees en moeder Nel!
We hebben weer een gezellig bezoekje achter de rug. Mijn vader en moeder zijn langs geweest om toch nog eventjes op de valreep mijn vrouwtje met dikke buik te aanschouwen. Hiernaast hebben we gezellig bijgepraat, ouwe kinderverhalen doorgenomen, trouwfoto’s en dvd’s bekeken, lekker gegeten en gedronken en parchis (een soort van mens-erger-je-niet) gespeeld.

Bij de volgende ontmoeting hebben we een nieuw gezinslid. Dat zal me een verandering zijn zeg. Tot snel.

Weer net niet met Google+; Ik wil integratie!

Puzzel!Mijn digitale leven begon met een website tijdens mijn studie op een server van de Hogeschool. Hierna eentje bij xs4all. Daarna bij de digitale stad leiden. Hierna eentje bij geocities en toen eindelijk een eigen domein op ajebe.com. Nu al weer een aantal jaar op leiden365.nl.

Eerst had ik statische HTML pagina’s, daarna PHPnuke, daarna WordPress voor mijn blog en Gallery voor de foto’s en nu WordPress. Ik ben aan het experimenteren met een combinatie van WordPress en Drupal voor de toekomst.

Daar zit ik dan. Mijn eigen blog, verschillende profiel pagina’s en her en der allerlei publicaties, berichten, software, foto’s, filmpjes, etc. Allemaal zaken die allemaal hun eigen plekje hebben. Stuk voor stuk sites die hun bestaansrecht hebben verdient en die een logisch aanbod bieden.

Op hoe meer plekken de informatie te vinden is, hoe beter, maar momenteel treedt er hierbij ontzettende fragmentatie op. Ik wil integratie! Al die online tools waarvan de integratie momenteel armzalig is als er überhaupt al iets mogelijk is. Het probleem is dat al die verschillende tools ontzettend slecht integreren met elkaar omdat dit geen directe voordelen bied aan de aanbieders van de tool. Iedereen wil op zijn eigen informatie zitten, en het vooral niet te makkelijk maken om zaken uit te wisselen, want die wordt gezien als het verdwijnen van de informatie en daarmee het verdwijnen van advertentie inkomsten.

Mensen kunnen overal reageren, maar deze reactie vinden niet de weg terug naar de bron. Zodoende ontstaan er ongerelateerde discussies in Facebook, Hyves, Google+, Twitter, LinkedIn, Drupal, Reader, Gmail, etc. die uiteindelijk allemaal over hetzelfde onderwerp gaan, maar elkaar niet beïnvloeden. Jammer natuurlijk en het is blijkbaar nog erg moeilijk om dit akkefietje glad te strijken.

Het nieuwe sociale web 2.0 is een prachtig gevolg op het oude informatieve web, maar het nieuwe web moet anders want het kan zo nooit overleven. Het is van de gekke dat ik iedere dag een lijst van sites moet aflopen om weer ‘bij’ te zijn. Er zullen open standaarden gespecificeerd moeten worden om verschillende diensten met elkaar te integreren, zodat sociaal wordt gecombineerd met unieke entiteiten.

Waarbij een bericht een duidelijke bron heeft, deze bron duidelijk herkenbaar is, en het niet meer nodig is dat iedereen zaken herpubliceerd zonder toegevoegde waarde. Ook het nieuwe Google+, de nieuwe telg van Google, gaat gewoon op dezelfde voet verder. We zijn nog steeds bij 2.0.

Ik wil niet iedere dag moeten kijken op al die sites om verschillende informatie te zien over/van hetzelfde persoon. Al dat gezoek van mij zou vereenvoudigd moeten worden waardoor ik in een oogopslag alle informatie die van mij van belang ik kan inzien en eventueel van verdiepen door een klik waarbij ik alle publieke informatie zie van een persoon, een programma, of wat voor onderwerp dan ook.

Ik wil niet dat mijn software, mijn foto’s, mijn meningen allemaal apart gepubliceerd moet worden op tientallen verschillende sites, met allemaal hun eigen tellers en commentaren.

Ik wil gewoon alles in één.

Drupal module – Access Unpublished

Drupal!For some time now I have been involved with Drupal, creating quite a few websites. Recently my involvement with the Drupal community increased and I published my first module. The module is called ‘Access Unpublished‘ and it can be used to allow people to view content which is not yet published/public.

Normally when you create content for a Drupal site you will either want to make it public for the whole world to see, limit access to some users or user groups, or keep the data only for yourself. But what if you want to share some content and not require registration of the people you want to share with?

This is where my module is useful. It will provide you with a special URL that you can send to others, to allow them to access the content you created. The special URL can be shared, and only the people who have the URL can see the data.