Weer net niet met Google+; Ik wil integratie!

Puzzel!Mijn digitale leven begon met een website tijdens mijn studie op een server van de Hogeschool. Hierna eentje bij xs4all. Daarna bij de digitale stad leiden. Hierna eentje bij geocities en toen eindelijk een eigen domein op ajebe.com. Nu al weer een aantal jaar op leiden365.nl.

Eerst had ik statische HTML pagina’s, daarna PHPnuke, daarna WordPress voor mijn blog en Gallery voor de foto’s en nu WordPress. Ik ben aan het experimenteren met een combinatie van WordPress en Drupal voor de toekomst.

Daar zit ik dan. Mijn eigen blog, verschillende profiel pagina’s en her en der allerlei publicaties, berichten, software, foto’s, filmpjes, etc. Allemaal zaken die allemaal hun eigen plekje hebben. Stuk voor stuk sites die hun bestaansrecht hebben verdient en die een logisch aanbod bieden.

Op hoe meer plekken de informatie te vinden is, hoe beter, maar momenteel treedt er hierbij ontzettende fragmentatie op. Ik wil integratie! Al die online tools waarvan de integratie momenteel armzalig is als er überhaupt al iets mogelijk is. Het probleem is dat al die verschillende tools ontzettend slecht integreren met elkaar omdat dit geen directe voordelen bied aan de aanbieders van de tool. Iedereen wil op zijn eigen informatie zitten, en het vooral niet te makkelijk maken om zaken uit te wisselen, want die wordt gezien als het verdwijnen van de informatie en daarmee het verdwijnen van advertentie inkomsten.

Mensen kunnen overal reageren, maar deze reactie vinden niet de weg terug naar de bron. Zodoende ontstaan er ongerelateerde discussies in Facebook, Hyves, Google+, Twitter, LinkedIn, Drupal, Reader, Gmail, etc. die uiteindelijk allemaal over hetzelfde onderwerp gaan, maar elkaar niet beïnvloeden. Jammer natuurlijk en het is blijkbaar nog erg moeilijk om dit akkefietje glad te strijken.

Het nieuwe sociale web 2.0 is een prachtig gevolg op het oude informatieve web, maar het nieuwe web moet anders want het kan zo nooit overleven. Het is van de gekke dat ik iedere dag een lijst van sites moet aflopen om weer ‘bij’ te zijn. Er zullen open standaarden gespecificeerd moeten worden om verschillende diensten met elkaar te integreren, zodat sociaal wordt gecombineerd met unieke entiteiten.

Waarbij een bericht een duidelijke bron heeft, deze bron duidelijk herkenbaar is, en het niet meer nodig is dat iedereen zaken herpubliceerd zonder toegevoegde waarde. Ook het nieuwe Google+, de nieuwe telg van Google, gaat gewoon op dezelfde voet verder. We zijn nog steeds bij 2.0.

Ik wil niet iedere dag moeten kijken op al die sites om verschillende informatie te zien over/van hetzelfde persoon. Al dat gezoek van mij zou vereenvoudigd moeten worden waardoor ik in een oogopslag alle informatie die van mij van belang ik kan inzien en eventueel van verdiepen door een klik waarbij ik alle publieke informatie zie van een persoon, een programma, of wat voor onderwerp dan ook.

Ik wil niet dat mijn software, mijn foto’s, mijn meningen allemaal apart gepubliceerd moet worden op tientallen verschillende sites, met allemaal hun eigen tellers en commentaren.

Ik wil gewoon alles in één.

1 reactie op “Weer net niet met Google+; Ik wil integratie!

  1. Hopelijk vind je het niet erg dat wij hiervan helemaal niets snappen??…….

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *