Altijd handig om bij de hand te hebben. Het familierecept van Nel voor een overheerlijke appeltaart.
Ingredienten:
· 300 gr bakmeel
· 150 gr witte bastert suiker
· 175 gr boter
· 1 ei
· 1 kg zure appels
· 1 citroen
· 50 gr rozijnen
· 75 gr suiker
· kaneel
Verder zijn nodig:
· springvorm van 22 á 24 cm
· kwastje
· deegroller
Kneed alles behalve de appels, de citroen, de rozijnen en de kaneel tot een bol deeg. Smeer de springvorm in met boter. Deel de deeg in tweeen en rol het deeg mooi plat. Gebruik een deel van het deeg om de bodem van de springvorm en de zijkanten de bedekken.
Doe de appels en de rozijnen in de springvorm en strooi en af en toe wat kaneel over. Snijdt de rest van het deeg in dunne repen en bedek de taart met een ruit motief. Smeer de bovenkant in met eigeel.
Plaats het geheel 75 minuten in een oven op 175 graden celcius. Na de oven even laten afkoelen en daarna eten met een flinke klodder (bij voorkeur zelfgemaakte) slagroom.