4 jaar alweer

1 juni 2004 schreef ik mijn eerste post op deze blog. Eerst alleen om verslag te doen van mijn reis door Amerika, het land van de onbeschreven mogelijkheden. Nu vier jaar later plaats ik nog steeds af en toe wat nieuws hier. De blog is nog steeds hetzelfde met steeds weer nieuwe onderwerpen maar mijn leven is totaal anders. Een 360 graden omslag van een leven met een 9 tot 5 baantje tot een leven waarbij ik nieteens weet wat ik morgen ga doen. Een leven met iedere dag verassingen, avontuur, nieuwe ervaringen en levenslessen.

Ik heb een Spaanse vriendin, woon in Gran Canaria en spreek inmiddels een redelijk woordje Spaans. Voor mijn broertje geldt iets vergelijkbaars, hij is nu voor een paar maanden op reis door de wereld en met name door Zuid Amerika. Hij heeft een Australische vriendin en gaat na zijn reis misschien naar Australie. Misschien is het dus een familietrekje, maar wat doen mijn ouders dan al vele jaren in Noordwijkerhout?

Ik ben heel erg blij met de ervaringen die ik heb opgedaan. De mensen die ik heb leren kennen en de nieuwe dingen die ik geleerd heb. Aan de andere kant vind ik het erg jammer dat ik niet meer iedere vrijdag kan borrelen. Niet meer iedere dinsdag hardlopen. Geen braaien meer bij Kamp en niet meer in het weekend thuis eten. Alles is anders geworden en ik ben nu zelfs door de weeks aan het schoonmaken.

Hopelijk hou ik het nog een paar jaar zo vol. Ik ben vol goede moed in ieder geval.

7 reacties op “4 jaar alweer

 1. Adrie, hou de moed erin. Huisman is ook een beroep! :P

  Nee ik verbaas me ook wel eens over hoeveel er eigenlijk is veranderd in zo’n korte tijd. Er zijn veel dingen die we moeten missen en we krijgen er ook veel voor terug. Ik ben jaloers op je dat je dat allemaal zomaar doet hoor!

  Nog 1 ding: wat zijn braaien?

 2. Braaien is volgens mij een combinatie tussen Naaien en Breien. Adrie moet nu natuurlijk als huisman de onderbroeken en sokken van Ana stoppen. En de truitjes en sokjes voor de toekomstige kindertjes alvast breien :-)

 3. Trouwens, ik ben wel blij voor je hoor. Je hebt het goed naar je zin. En trouwens je hebt je leven niet 360 graden gedraaid, maar 359 graden anders hadden wij je ook niet meer gekend en andersom en ik ben nog steeds blij om je te kennen.

 4. Nee, een braai is vergelijkbaar met een barbeque, maar dan iets meer zoals het vroeger gebeurde. Niet met aanmaakblokjes en mooie ronde briquetten, maar gewoon met hout en vuur. Ook niet in zo´n mooie metalen barbeque, met daarop een rekje voor het vlees, maar gewoon in een vuurkorf, waarbij je dan bijvoorbeeld de worsten op een bovenste plankje hout legt en voor consumptie het ergste zwart wegsnijdt.

  Braai is trouwens de zuid afrikaanse naam voor BBQ.

 5. Ja je hebt ook een skottelbraai…..dat is ook een soort bbq. Al wist ik ook niet dat dat in dat zinsverband werd bedoeld hoor :p
  Anyway..geniet ervan..you only live once ;)

 6. Braaien is idd zuid-afrikaans voor Barbequeen..
  Al zijn de typische braai’s een stuk relaxter dan de nederlandse
  BBQ.. Braai dient bij uitstek om met vrienden rond de BBQ te ouwehoeren over alles en nog wat, uiteraard tegelijkertijd gepaart gaant met een hoge mate van alcohol gebruik..
  Tel daarbij op dat altijd eerst het vlees allemaal word gebraaid voordat er gegeten word en je snapt dat je tegen de tijd dat je daadwerkelijk vlees te zien krijgt al kacheltje lam bent..

  Voor de skottelbraai’s liefhebber: http://www.cadac.co.za

  AAD: Mis die Loop en Braai avondjes ook..
  Mocht je van de zomer in de buurt zijn, plannen we er ffe eentje in,
  A(a)d Fundum Dude !

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *