Aloë Vera

Aloe Vera! Sinds een jaar of 20 ben ik groot cactus fan. De ideale plant. Als je ze een paar weken geen water geeft is er niks aan de hand. Ik heb verschillende soorten en de meeste zijn als klein stekje ooit tijdens een vakantie in spanje geroofd.

Een van mijn cactussen is een enorme aloë vera plant en daarvan wist ik al dat ie soms in de shampoo zit, maar de spanjaarden wisten mij te vertellen dat deze plant ook als een kleine mini-apotheek gebruikt kon worden.

Inmiddels heb ik de recepten al opgevraagd, dus misschien binnenkort hier medische aloë vera adviezen :-p

Inspraak???

Er is weer iets nieuws in Leiden. Inspraak! Maar de manier waarop slaat weer alles. Okay, Leiden is de domste gemeente van Nederland, maar om dit nu zo te misbruiken..

Het geval:
De binnenstad moet verbouwd worden. Waarom weet geen mens, maar vernieuwing betekent waarschijnlijk dat iemand uit de politiek meer macht verkrijgt en wie wil dat nou niet.

De oplossing:
Er is een foldertje verspreid met drie mogelijke verbouwingsopties voor twee verschillende plekken. Per drie opties is aangegeven wat de beste is volgens de deskundige. Van de overige is aangegeven wat onder andere alle nadelen zijn. Als Leidenaar (met het geluk het foldertje te ontvangen) heb je de mogelijkheid je voorkeur aan te geven. Per bouwlocatie kan je aangeven of je voorkeur uitgaat naar de beste optie, of één van de twee slechte opties.
Aangeven dat er niets moet veranderen kan echter niet… vaag!

Het resultaat:
Degene die al de moeite nemen het ding terug te sturen zullen ongetwijfeld kiezen voor de duidelijk aangegeven gewenste optie, met als gevolg dat de binnenstad weer een tijdlang een bouwput is.