Rare pit

rarefruitIn onze tuin staat een rare boom, waar al sinds een flinke tijd een soort van pit aan hangt. Deze pit wil ik graag op een of andere manier integreren in ons huis, maar hoe krijg ik dit voor elkaar op een onopvallende manier…

De pit heeft de omvang van een grote appel of een grote sinasappel. Als iemand een idee heeft hoe ik deze pit op een originele wijze deel kan laten uitmaken van mijn interieur hoor ik dat graag! Spui je originele idee in het commentaar.

Gore lucht

Graflucht!In Nederland was het al een soort van hobbie van mij, (rare) cactussen en vetplanten verzamelen. Hier in Spanje heb ik er ook een paar gevonden. Een grappige cactus met blaadjes en een klein cactusje met kleine zwarte bloempjes.

Dat ik die cactus met kleine zwarte bloempjes het gekocht heb ik geweten. Een dag na aanschaf gingen ‘ie bloeien en prompt rook het in de buurt van de cactus naar een of ander rottend zoet karkas ofzo. Gatverdamme, echt een geur die niet te harden is! Gevolg is dat deze cactus nu buiten staat, voor straf. Waarom verkoopt men zulke ranzige planten?

Aloë Vera

Aloe Vera! Sinds een jaar of 20 ben ik groot cactus fan. De ideale plant. Als je ze een paar weken geen water geeft is er niks aan de hand. Ik heb verschillende soorten en de meeste zijn als klein stekje ooit tijdens een vakantie in spanje geroofd.

Een van mijn cactussen is een enorme aloë vera plant en daarvan wist ik al dat ie soms in de shampoo zit, maar de spanjaarden wisten mij te vertellen dat deze plant ook als een kleine mini-apotheek gebruikt kon worden.

Inmiddels heb ik de recepten al opgevraagd, dus misschien binnenkort hier medische aloë vera adviezen :-p

Bloem

Bloem!Mierzoet ruikt ze. De bloem aan mijn bolle cactusje. Normaal zou het niet het vermelden waard zijn, maar er gebeurt nu toch helemaal niks, dus waarom ook niet. :-p